מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים? ?????יסמין05/09/2009
שלום רב ,
לפני כחודשיים וחצי ילדתי את בתי השנייה , כשבמשך כל ההריון סבלתי מכאבים באצבעות כף הרגל ובכרית כף רגל בנוסף כאב נוראי באיזור הירך הימני וכמובן גב תחתון. ( כאב זה חשתי גם בהריון הראשון אך עם הלידה הוא נעלם ולא שב.) אחרי הלידה הזו הכאב חלף וחזר אחרי שבועיים באופן לא רגיל האצבעות בכף הרגל התנפחו כמו נקניקיה ?(אותה אצבע בשתי כפות הרגלים) ופיתחו איזה דלקת הכאבים בירך שבו ללא הפסקה . בבדיקות הדם שלי לא ממש מאבחנים דלקת פרקים , מה שכן שקיעת הדם גבוהה. אני אדם פעלתן ודומיננטי מטבעי ועכשיו בקושי אני מצליחה להרים את התינוקת שלי וזה מדאיג אותי נורא
יש לי בקרוב תור אצל ראומוטולוג עד אז אני מבקשת לקבל איזה מידע על התופעה הזו . האם מישהו מכיר ? אני מאוד מודאגת וחרדה בבקשה עיזרו לי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/09/2009יסמין שלום,
התיאור של אצבעות המתנפחות כמו נקניקיה הוא תיאור מקובל בספרות הראומטולוגית לסוג של דלקת מפרקים. העלייה בשקיעת הדם תומכת בקיומה של דלקת כלשהיא (כמובן בדיקה זו אינה ספציפית לדלקת מפרקים). דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס היא דוגמא טיפוסית לדלקת שעלולה לגרום ל"אצבעות נקניקיה" כאלו (אם יש לך היסטוריה של פסוריאזיס אצלך או אפילו אצל קרוב משפחה מדרגה ראשונה). אין ספק שעליך להבדק אצל ראומטולוג ולעבור בירור הכולל בדיקות דם רחבות (לסוגים שונים של דלקות מפרקים), צילומים של המפרקים הרלבנטיים והחשוב ביותר - בדיקה גופנית יסודית. בהתאם לכך ניתן יהיה להגיע לאבחנה ואם אכן מדובר בדלקת מפרקים - להתחיל בטיפול אנטי דלקתי יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)