פלקווניל ושיעול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלקווניל ושיעול
    עינת
    06/09/2009

שלום רב.

בשבעה חודשים האחרונים אני מטופלת במס' תרופות לראומטואיד ארטריטיס. בחודש האחרון הוסף פלקווניל ששבוע מיום קבלתו חליתי בשפעת דמוי דלקת ריאות, שיעול נוראי,הקאות, אי יכולת לדבר, חולשה כללית חמורה. ללא חום. במשך שבוע וחצי.
    לאחר ההחלמה ,היתה הפוגה של שבוע ושוב אותם הסימפטומים של השיעול הקשה הזה והתחלה של כאבי גרון.
    האם יש קשר להוספת הפלקווניל לתרכובת המטוטרקסאט,פרדניזון. ועליי לעדכן את הראומטולוג?
    רופאת המשפחה המליצה הפעם לשתות אנטיביוטיקה.

בקרוב אני אמורה להתחיל זריקות יומירה ואני די חוששת מכך.

עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלקווניל ושיעול

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    06/09/2009

עינת שלום,
    מבין התרופות שאת מקבלת פלקווניל היא דווקא זו שמחלישה את מערכת החיסון במידה הקלה ביותר, כך שספק אם היא אחראית לזיהמוים מהם סבלת. יחד עם זאת יש לציין שאם את אמורה ממילא להתחיל בקרוב טיפול בהומירה, שהיא תרופה חזקה ויעילה הרבה יותר מפלקווניל עבור דלקת מפרקים כמו שלך, ספק אם יש צורך בכלל במתן פלקווניל. בכל מקרה כדאי לעדכן את הראומטולוג המטפל ולהחליט ביחד אם באמת יש צורך בטיפול הזה או שאפשר להתקדם ישירות להומירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו