בדיקת קפילרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קפילרוסקופיה
    אליסף
    07/09/2009

שלום.רופא ראומאולוג הפנה אותי לבדיקות דם קריוגלובולינים(אכותי /חצי כמות) ונוגדני קרישה בדם-LAC.כמו כן הוא הפנה אותי לבדיקת קפילרוסקופיה.
    הפניות אלו אמורות לבדוק אם יש לי מחלה ראומטית והוא הביא לי אותם כי בבדיקות דם בקופת החולים הוא ראה שיש ליANA חיובי למרות שהיה לי אנטי SCL 70 שלילי והרופא משפחה אמר שזה כלום ושאין לי שום מחלה ראומטית.

ולשאלתי:רציתי לשעת טיפה רקע על בדיקות הדם האלה ואם באמת יש סיכוי שיש מחלה ראומטית ואם לא למה הוא סתם הפנה אותי?

בנוסף לכך רציתי לדעת אם בדיקת הקפילרוסקופיה נערכת ע"י ראומטולוג ואם התוצאות שלה מידיות?

אולי הייתי צריך לכתוב זאת בהתחלה אבל כל הבדיקות הם בגלל שכשהידיים שלי קרות הן מחליפות צבעים וזה כנראה תסמונת רנו(raynaud's syndrome\phenomenon ).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קפילרוסקופיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/09/2009

אליסף שלום,
    תופעת רינו, מתאפיינת בשינוי צבע של חלק מאצבעות הידיים או הרגליים ברצף מסויים (הרצף הקלאסי הוא אצבעות שהופכות לבנות, אחר כך סגולות - כחולות ולבסוף אדומות). התופעה מופיעה לרוב לאחר חשיפה לקור או בזמן התרגשות קיצונית.
    תופעת רינו לכשעצמה אינה מעידה על מחלה אוטואימונית. התופעה שכיחה יותר אצל נשים צעירות. עם זאת, אם התופעה מלווה סימפטומים נוספים (כאבי מפרקים, שינויים בעור, הפרעות בליעה ועוד) יש מקום לבצע בירור. גם כאשר התופעה מופיעה אצל גברים, או בגיל מבוגר יותר, רצוי לבדוק.
    בנוכחות נוגדנים מסוג ANA , שהם סוג נפוץ של נוגדנים עצמיים, סביר לבצע בירור נוסף בקשר לתופעת הרינו כדי לראות אם היא מבטאת מחלה או לא. בדיקות הדם אליהן הופנית (LAC וקריאוגלובולינים) הם בדיקות אימונולוגיות אשר עשויות להעיד על מחלה אוטואימונית הגורמת לתופעה זו. בדיקת קפילרוסקופיה היא בדיקה מאד פשוטה, אשר במהלכה ראומטולוג (המיומן בכך) מתבונן דרך הציפורניים (באמצעות מיקרוסקופ) על כלי הדם הקטנים במיטת הציפורן. בבדיקה זו ניתן לאתר שינויים בכלי הדם האופייניים למחלות אוטואימוניות מסויימות כמו סקלרודרמה. התוצאה מתקבלת מייד.
    בסיכומו של דבר נראה כי הבדיקות אליהן הופנית הן סבירות (ולא פולשניות) וכדאי לבצען על מנת לשלול את האפשרות, שתופעת רינו קשורה במקרה שלך במחלה אוטואימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אליסף
    08/09/2009

תודה.עזרת לי מאוד.
    ועוד שאלה קטנה.כדאי לחכות עד שיהיו תוצאות לבדיקות הדם ורק אז ללכת לבדיקת קפילרוסקופיה ואז הראומטולוג יכתוב לי סיכום ע"פ כל הבדיקות?אני צריך סיכום לצה"ל,ואני מעדיף ללכת פעם אחת אליו ולא פעמיים.
    ואם אפשר ממש בקצרה מה זה אנטי SCL 70.

תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/09/2009

אליסף שלום,
    ביצוע בדיקת הקפילרוסקופיה אינו מותנה כמובן בתוצאות הבדיקות. כמו כן איני בטוח שהראומטולוג אשר יבצע את הקפילרוסקופיה הוא זה שיעקוב אחריך בהמשך. הבדיקה מבוצעת רק במקומות מעטים - בעיקר במחלקות ראומטולוגיות בבתי חולים גדולים.
    הנוגדן anti Scl70 הוא נוגדן אוטואימוני אשר מערכת החיסון מייצרת. נוגדן זה אופייני מאד למחלת הסקלרודרמה ומופיע רק לעיתים רחוקות במחלות אחרות. הנוגדן אינו מופיע אצל כל חולי הסקלרודרמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו