פיברומיאלגיה-לירקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה-לירקה
    אורלי נדיר
    30/09/2009

שלום רב
    אני חולת פיברומאלגיה למעלה מעשרים שנה לאחרונה עקב תאונת דרכים שעברתי חלה החמרה
    במצבי,פניתי לרמאטולגית בקופת החולים וזו המליצה על טיפול בלירקה והפנתה אותי לנוירולוג בשל ביוקרטיה של רישום התרופה, הנ"ל רשם לי את התרופה וקופת החולים מסרבת לתת לי אותה, למרות שכל התרופות שלקחתי עד היום (אוטופן,טרמדקס, אוקסיקוד תרופות נגד דיכאון-ממשפחת ssr לא הועילו.
    אציין כי בבדיקת emg נמצא גם כי רדיקלופטיה בחוליות c-567 מהן יש לי כאבים נרפטיים לצאור לכתף עם הקרנה ליד ולאצבעות.
    אני נוטלת 300 מלגרם לירקה אותם אני רוכשת במחיר מלא 1000 שח' לחודש.
    לפי כל הפרסומים באתר שלכם ואחרים אני מבינה כי אני עונה על ההתוויות.
    ובכל זאת למרות כל הנסיונות ופניות לקופה -לאומית נתקלתי בסרוב!
    אני משלמת עבור כל הביטוחים המשלימים!!
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה-לירקה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/09/2009

אורלי שלום
    המצב בנוגע לליריקה כיום הוא כי התרופה אכן רשומה במשרד הבריאות כטיפול לפיברומיאלגיה אך איננה רשומה בסל הבריאות עבור התווייה זו. היא כן רשומה בסל כטיפול בנוירופטיה. לכן כדי לקבל ליריקה במחיר מופחת צריך להוכיח כי אכן קיים כאב נוירופטי ולקבל מרשם מנוירולוג או מומחה כאב עבור התווייה זו. אגב, בימים אלו אמורה להתקבל החלטה בוועדת סל התרופת בנוגע להכנסת התרופה לסל גם בהתווייה של פיברומיאלגיה (אבל אין לדעת מה תהיה ההחלטה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך!

אורלי נדיר
    01/10/2009

תודה על תגובתך המהירה!
    האם כאבים נירופטים מרדיקלופטיה אינם עונים על ההתוויה
    לטיפול בכאב נוירופטי? מי צריך להוכיח ? הנוירולוג בקופת החולים רשם את המרשם ואף ביקש בקשה חריגה ועדיין מסרבים לתת לי אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    02/10/2009

ההתוויה הרשומה בסל היא עבור כאב "נוירופטי היקפי במבוגרים" כאשר התנאי לקבלת התרופה הוא כדלקמן :
    "התחלת הטיפול בתרופות אלו תיעשה על פי המלצת מרפאת כאב או על פי מרשם של רופא מומחה בכאב או בנוירולוגיה או בסוכרת או בהרדמה או באונקולוגיה"

לאור כל זאת לדעתי אם יש לך כאב עקב נוירופטיה מתועדת (על ידי EMG) וקיבלת את המרשם מנוירולוג, אין סיבה שלא תקבלי את התרופה.

אגב, אם לא מקבלים מענה מניח את הדעת מקופת החולים, ניתן לפנות לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות אשר אלו פרטיו:

נציב הקבילות, משרד הבריאות
    רחוב רבקה 29, ירושלים, פקס מספר
    02-5655981
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו