עזרה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף
    ליאת
    01/10/2009

שלום אני בת 26 וכבר 5 שנים יש לי תסמונות ריינו וana חיובי עם טיטר גבוה.
    עשיתי בדיקות דם והבדיקות של לופוס וסקלודרמה יצאו שליליות.
    הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שאני בריאה לחלוטין ושלא צריך להתיחס לANA החיובי ולתסמונת ריינו כי יש הרבה אנשים בריאים שיש לי ושאין לי מה לדאוג ושכרגע אני בריאה ואולי בעתיד זה יכול להתפרץ איזהשהי מחלה כרגע אני בריאה.
    השאלה שלי היא כזאת איך אני אמורה עכשיו להיות לחכות למחלה שתתפרץ או שלא חייב שהיא תתפרץ להיות במעקב רפואי לא להיות במעקב...
    אני רוצה עכשיו גם להיכנס להריון ana חיובי ותסמונת ריינו יכול להשפיע על ההריון?אני צריכה להיות במעקב של ראומטלוג בהריון? ואם עכשיו יש לי anaחיבוי ותמונת ריינו אני יכולה לחיות עם זה כל השנים בלי ששום מחלה לא תתפרץ? כי אני מפחדת שאחרי ההריון זה יכול להתפרץ למרות שעכשיו אין לי שום מחלה אבל יש לי anaחיובי זה קשור?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• ליאת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    02/10/2009

ככל שרמת ANA גבוהה יותר, כך הסיכוי לפתח מחלה אוטואימונית כמו זאבת (לופוס).
    ANA חיובי לא מצריך טיפול תרופתי.
    ANA יכול להיות חיובי במחלות אוטואימוניות, זיהומים, תהליכים ממאירים, וב-5% של האוכלוסיה הבריאה.
    לכן לא קובעים מחלה על סמך בדיקה מעבדה.
    תסמונת ריינו מופיעה ב 10% מהאוכלוסיה כמחלה בודדת.
    אך יכולה להופיע גם במחלות אוטואימוניות כמו סקלרודרמה או זאבת.המשך בירור אצל ראומטולוג הכולל קפילרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    03/10/2009

מה זה קפילרוסקופיה. ????
    ומה עם הריון זה ישפיע?
    וana שלי הוא 13.60 זה גבוה? זה אומר שאני יכולה לפתח מחלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    03/10/2009

מה זה קפילרוסקופיה. ????
    ומה עם הריון זה ישפיע?
    וana שלי הוא 13.60 זה גבוה? זה אומר שאני יכולה לפתח מחלה ?
    ואם הרופא לא היבא לי את הבדיקה קפילרוסקופיה לבקש ממנו זה הכרחי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/10/2009

קפילרוסקופיה זאת בדיקה לא כואבת של כלי דם הקטנים סביב מיטת הציפורן. הבדיקה לא תקינה בנוכחות מחלה אוטואימונית.
    ANA של 13 זה גבוב ודרוש מעקב.
    הריון עדיף כשאין מחלה פעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו