מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשיחתינוורד02/10/2009
כמה זמן אחרי נטילת המטוטרקסט אפשר לקחת את הוולטרן והאם הוולטרן או כל כדור אחר מקבוצה זה משפיע על היעילות של ה - MTX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009ורד שלום
באופן תיאורטי לקיחה של מטוטרקסאט יחד עם וולטרן עלולה לגרום לאינטראקציה בין השניים עם העלאה במינון של התרופות. בפועל, הסיכון אינו רב ובד"כ ניתן ליטול את התרופות יחד. כמובן כל צירוף של תרופות מגביר את הסיכוי לתופעות לוואי וכל מקרה בו מתעוררת בעייה בזמן נטילת התרופות רצוי להתייעץ עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתינו
ורד03/10/2009של"ר אבלין שלום וחג שמח!
איזה כדור נגד כאבים אני כן יכולה לקחת שעה שעתיים לאחר נטילת המטוטרקסט?
מתי אני כן יתחיל להרגיש את השפעת המטוטרקס אני לוקחת כבר כ - חודש פעם בשבוע שישי בבוקר בערב ושבת בבוקר כל כדור 2.5 MG.
תודה מראש על התשובות המהירות ועוזרות לי.
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009ורד שלום,
אין בעיה להשתמש בכדורים נגד כאב כמו אקמול, אופטלגין, אלגוליזין (תרופות אלו הן נוגדות כאב אך אינן נוגדות דלקת). השפעת המטוטרקסאט מגיעה לשיאה לרוב תוך כ - 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתינו
ורד03/10/2009ד"ר אבלין שלום רב ושבוע טוב!
אני לוקחת חומצה פולית מכיוון שאני לוקחת מטוטרקסט הומלץ לעי לקחת את החומצה פולית מלבד
היומיים של לקיחת המטוטרקסט.
.1במה יעילה החומצה הפולית כאשר לוקחים את המטוטרקסט ובכלל מה זה בדיוק חומצה פולית אני לוקחת גם כדור ברזל.
2. האם אפשר לטפל במחלת פרקים פסוריאטית על ידי המטוטרקסט לכל החיים או שהמטוטרקסט גורם להפוגה של המחלה לתקופה ואז המחלה חוזרת.
תודה מראש
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009ורד שלום
חומצה פולית היא ויטמין אשר מפחית את תופעות הלוואי של המטוטרקסאט. ההסבר לכך קשור למנגנון הפעילותץ האנזימטית של המטוטרקסאט. מומלץ לא לקחת חומצה פולית ביום לקיחת המטוטרקסאט כי זה עלול להפחית את יעילות הטיפול.
מטוטרקסאט אינה מרפאת את דלקת המפרקים לתמיד אלא מדכאת את הדלקת ומונעת נזקים. ברוב המיקרים יש צורך להמשיך ולטפל כדי למנוע התלקחות של הדלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו אחר
שאלה03/10/2009שלום ורד,
מכיוון שאת נשמעת קצת מיואשת, את מוזמנת לפרסם כאן את המייל שלך על מנת לקבל הצעה
להקלה בדלקת (ולא רק בכאבים) ולא באמצעות תרופות.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)