פרקים ופיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרקים ופיברומיאלגיה
    אתי
    04/10/2009

שלום רב,
    אני בת 35, אם לשניים וסובלת כבר כמה שנים מפיברומיאלגיה, כך אבחן אותי הראומטולוג.
    כמו כן נבדקתי בדיקות דם שיצאו חיוביות לראומטואיד פקטור, יצא חיובי 18, שהייחוס עד 15.
    כמו כן אנטינוקליר בבדיקת דם חיובי.
    לפני כשבוע עברתי בדיקות דם בהם גם סמן CA 15-3 ונאמר לי שחולים במחלות פרקים או דלקת אגן , אז הסמן הזה עולה, האם אכן יש קשר בין פרקים לעליית סמן הCA 15-3.?

בחודשים האחרונים יש לי כאבי תופת באיזור האגן, אני 9 חודשים לאחר לידה,
    וכאבים שלא עוזבים. לוקחת סלקוקס אך לא עוזר, גם אלגוליזין פורטה לא עוזר לי.
    מאחר והבדיקה הזאת חשודה עם הסמן אני מאוד דואגת ולא יודעת אם יש קשר עם פרקים.
    כמו כן נבדקתי על ידי כירורג שד, כי זה בדרך כלל סמן של שד אך הבדיקה תקינה, כשסיפרתי לו על הפרקים, אמר שכדאי לי להתייעץ עם ראומטולוגג.
    אודה להכוונה והדרכה בכל הקשור לבעיה המורכבת הזו.
    אם יש עוד בדיקות מיוחדות לפרקים אשמח לקבל גם רשימה כזו כדי לעשות.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרקים ופיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

מירי שלום,
    למרות שיש לעיתים עליות קלות ברמות של מרקרים שונים, כמו ה- CA-15-3, בחולי דלקת מפרקים, העליות האלו הן לרוב גבוליות. הסמן אינו נמצא בשימוש ככלי לאבחון דלקות מפרקים או כאבים באגן ומטרתו העיקרית היא מעקב אחר חולים הסובלים ממחלה ממארת ידועה. יחד עם זאת יש אנשים בריאים שיש להם רמה מעט מוגברת של הסמן. למעשה לא ברור לי למה בדקו אצלך את הסמן הזה, שאינו מקובל ככלי לסקירה ואבחון אלא כאמור ככלי למעקב וקשה לדעת איך להתייחס לתוצאה שלו בהקשרים אחרים. כך או כך, בנוגע לכאבים באגן, סביר להניח שיש צורך בבדיקה של אורטופד ו/או ראומטולוג כדי למקם את הכאבים וקרוב לודאי גם בבדיקות הדמייה של האגן - החל מצילום רגיל ועל פי הצורך - בדיקת MRI של עצמות האגן שהיא בדיקה מאד מדוייקת של איזור זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו