בדיקות ופיברומאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות ופיברומאלגיה
    חנה
    05/10/2009

מזה תקופה ארוכה אני סובלת מכאבים במפרקים, אני לא מסוגלת להרים את יד ימין על מנת להלביש חולצה כאשר הכאב הוא גם במפרק וגם מעל המפרק , גם יד שמאל כואבת אבל קצת פחות, כואב לי מעל החזה, ומאחורי הגב בקו החזה, כואב לי בגב תחתון לכיוון הישבן, אני סובלת מיובש בעיניים ודלקות תכופות בעיניים, בטן נפוחה מכל אוכל שאוכלת, כאבי ראש חזקים לעיתים קרובות, חוסר שינה, בריחת שתן רצינית ועוד תופעות שרופא משפחה אמר שיתכן זה פיברומאלגיה. עשיתי בדיקות והתוצאות הם: ANTINUCLEAR AB - התוצאה היא NEGATIVE/
    COMPLEMENT C3 - התוצאה 141.0
    COMPLEMENT C4 - התוצאה 49.8.
    ANTISTREPTOLYSINO התוצאה 492.0.
    RHEUMATOID FACTOR התוצאה 9.38
    C-REACTIVE PROTEIN התוצאה 1.54.
    האם זה פיברומאלגיה או שמא דלקת או דלקת פרקים. אשמח לתגובה. אגב, יש לי תור לראמטולוג בחודש דצמבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות ופיברומאלגיה

הוספת תגובה

• מזדהה עם כל מילה

שרון
    06/10/2009

מרגישה בדיוק אותו דבר, עם כל הסימפוטמים שלך. פשוט נורא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

חנה שלום,
    פיברומיאלגיה עשוייה להסביר את מכלול התלונות הללו אך גם אבחנות אחרות באון בחשבון (למשל: פולימיאלגיה ראומטיקה, בעיקר אם גילך מעל 60). האבחנה תלוייה בין היתר בבדיקה הגופנית, אשר יכולה לשלול או לאשר קיומם של סימני דלקת במפרקים השונים. יש לציין שהבדיקות רובן תקינות (לא ציינת את הטווח הנורמלי עבור בדיקת ה - CRP, אשר משתנה בין המעבדות השונות, כך שהערך שציינת עשוי להיות תקין או מוגבר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו