התאבנות פרקי כף יד שמאל בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאבנות פרקי כף יד שמאל בבוקר
    רונית
    06/10/2009

שלום,
    מזה מספר שבועות שאני מתעוררת בבוקר כשאצבעות יד שמאל מאובנות. אני יכולה להזיז את האצבעות, אבל ההרגשה כאילו האצבעות מאובנות. במשך היום ההרגשה עוברת ברובה. ביצעתי בדיקות דם לפני שבוע, והתוצאות הן
    ESR- אחרי שעה - תקין,CRP- קטן מ-0.5, ANTINUCLEAR AB ADULTS- 0.55 RHEUMATOLD FACTOR QUANTIT קטן מ-5 IU/ML. ספירת הדם תקינה. רופאת המשפחה לא יודעת מה קורה איתי, והיא הפנתה אותי לאורטופד, אבל התור עוד הרבה זמן. אודה לך מאוד על דעתך בעניין הזה. אגב אני בת 50. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

רונית שלום,
    הרגשה של הרדמות האצבעות עלולה להצביע על לחץ עצבי באזור כלשהוא - כאשר אחד המקומות השכיחים ללחץ כזה הוא בשורש כף היד - מה שגורם לתסמונת המנהרה הקרפאלית (Carpal tunnel syndrome). האבחנה של מצב זה היא קודם כל בבדיקה גופנית ובהמשך על ידי ביצוע בדיקת EMG - בדיקה חשמלית הבודקת הולכה בעצבים ההיקפיים. הטיפול יכול להיות על ידי סד המפחית לחץ על האצבע ובמיקרים קשים יותר - ניתוח קטן לשחרור העצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו