מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות במפרקי האצבעות ידיים ורגלייםיעל06/10/2009
שלום,
אני רוצה לספר על תופעה שיש לי מהשנתיים האחרונות שקצת מדאיגה.
לפעמים אני מתעוררת בבוקר כשאצבע האמצעית, לרוב, ביד ימין או שמאל, (אף פעם לא קרה שזה היה בשתי הידיים ביחד) המפרק שלה קשה, נפוח, כואב ובעל סוג של תחושת גרוד.
לאחרונה קרה משהו מוזר ויום אחד התעוררתי כשזה קרה בדיוק באותו האופן באחת האצבעות של כף רגל שמאל.
לרוב זה נמשך שעות ארוכות עד שזה עובר.
לרוב מה שמעודד את התופעה זה חשיפה לחומרים חזקים כגון חומרי ניקוי חזקים, טרפנטין ועוד או מאמץ יתר על הידיים, אני עובדת הרבה עם הידים.
יחד עם זאת, בעבר זה לא קרה לי אבל בעבר גם לא היו לי כאבי גב תחתון ועם הגיל התחיל לכאוב לי הגב התחתון כמו להרבה אנשים.
אני נוטה להאמין שהגיל עושה את שלו והחשיפה לחומרים חזקים והמאמץ משפיעים, יחד עם זאת אני לא יכולה להפסיק לחשוש שאולי אלו תסמינים למשהו גרוע הרבה יותר...
אני בת 32, בריאה באופו כללי, אוכלת מאוד בריא ומתעמלת אבל מעשנת מגיל 16.
ליעוץ אודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין07/10/2009יעל שלום
למעשה את מתארת דלקת הפוגעת במפרק יחיד באופן התקפי. מצב כזה עשוי להופיע במספר סוגים של דלקות מפרקים (דלקת מפרקים של פסוריאזיס, GOUT ועוד). אין מקום לבהלה, אך כדאי לבצע את בדיקות הדם הבסיסיות (RF, ANA, שקיעת דם, CRP, חומצה אורית) ולהיבדק על ידי רופא - רצוי בזמן ההתקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אבלין תודה
יעל07/10/2009אני אמורה לעשות בדיקות כלליות אז אבקש מרופאת המשפחה להוסיף לי הבדיקות שציינת.
האם המחלות שאתה מציין הן מחלות כרוניות?
האם יתכן שגרמתי למצב דלקתי בעקבות החומרים החזקים שאיתם באתי במגע? (טרפנטין בעיקר וחומרי ניקוי שונים)?
מתוך אינסטינקט כשזה קורה לי אני משרה את היד או הרגל באמבטית מלח, מורחת הרבה קרם או שמנים שטובים לעור, משתדלת לקפל את האצבעות כדי לשחררן וזה נרגע ו עובר אחרי כמה שעות.
מקווה שאין לי שום דבר רציני.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין07/10/2009יעל שלום
אין הוכחה לכך שטרפנטין או חומרים דומים גורמים דלקות מפרקים למרות שיש להם נזקים אחרים (למשל לעור). חלק מדלקות המפרקים הן אכן מחלות כרוניות אבל קודם כל צריך להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)