שאלה על גמילה מאלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על גמילה מאלכוהול
    חסויה
    07/10/2009

שלום אני רוצה לשאול אם אני מנסה להגמל משתיית אלכוהול וקראתי שזה יכול להיות מסוכן להפסיק לשתות אחרי שהתרגלתי לשתיה מופרזת יחסית, אז האם זה בסדר להמשיך לשתות אבל בצורה בריאה כמו שכתוב (פחית בירה 330 מל"ל) ליום , נגיד אפילו לא כל יום ולא מעבר לכמות הזאת .....האם יהיו לזה תוצאות טובות ויפחיתו בתופעות לוואי של גמילה? או שזה רק ימשיך לגרום לי נזק?
    אני אשמח לתשובה כי אני לא יכולה ללכת לרופא וכאלה אני מעדיפה לעשות את זה לבד בשקט.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על גמילה מאלכוהול

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

לחסויה שלום,
    גמילה מאלכוהול יכולה להתפתח אצל חולים הצורכים כמויות גדולות מאד של אלכוהול על בסיס קבוע. רוב הסכויים שתוכלי להפסיק לשתות אלכוהול ללא כל בעייה (או להסתפק בשתייה מתונה מעת לעת) בלי שתסבלי מתופעות גמילה. אני מניח שאת מעלה את השאלה בפורום הזה בגלל שאת מקבלת במקביל תרופות לדלקת מפרקים (מטוטרקסאט?) ובמקרה כזה מומלץ להימנע מאלכוהול ככל האפשר כולל בכמויות קטנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר יעקב אבלין

חסויה
    07/10/2009

אני פשוט חיפשתי פורומים על אלכוהול ולא מצאתי משהו מתאים איכשהו זה הביא אותי לפה רק אחרי ששלחתי הודעה הבנתי שזה לא הפורום חח
    אבל אני מאוד מודה לך על העזרה זה היה חשוב לי...אני פשוט לא ידעתי מה זה על בסיס קבוע אני שותה מאוד הרבה לפחות 5 ימים בשבוע במשך שנה ומשהו. עברו יומיים בנתיים אין תופעות לוואי שאני מרגישה . היום גם אני מפסיקה לעשן (לפחות מקווה) אז חשבתי שאולי בירה אחת אחרי עבודה ככה יכולה להרגיע בנוסף לכל ולהיות תחליף לסיגריה.

שוב מודה לך
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו