נוגדנים scl 70 חיובי וana שלילי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדנים scl 70 חיובי וana שלילי
    יהודית
    10/10/2009

בבדיקה scl 70 חיובי ana שלילי שקיעת הדם שלי בסביבות 50 כבר שנה וחצי שאר הבדיקות של הנוגדים שלילי
    הייתי אצל ריאומטולוג שאמר שלא רואה pattern לסקלרודרמה
    הבעיה שאני סובלת כבר 3 חודשים מכאבים עזים ברום הבטן.
    עברתי דימות סי טי בטן וחזה גסטרוסקופיה קפסולה למעי הדק
    צילום מעבר ושט-הכל תקין ואני מתה מכאבים עד כדי כך שרופא כאב
    נתן לי מדבקות נרקוטיקה עד להודעה חדשה
    שאלתי האם בסקלרודרמה ישנם כאבים כאלה עזים
    ושאלה שניה אני יודעת שלא תסכימו אך האם כ טסט אני יכולה
    לקחת סטרואידים בתור טסט לשבוע נאמר 40 מג
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• scl 70

יהודית
    10/10/2009

המומחה לכאב טוען שזה גם לא פיברומיאלגיה בגלל שהכאבים אינם מפושטים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    11/10/2009

יהודית שלום,
    סקלרודרמה היא מחלה היכולה לגרום בין היתר להפרעות בתנועתיות של הוושט ועקב כך להפרעות בבליעה. כמו כן תיתכן פגיעה ברירית הקיבה אשר עשוייה לגרום כאבי בטן. יחד עם זאת יהא זה נדיר ביותר שסקלרודרמה תתבטא רק בכאבי בטן, בלי הביטויים הקליניים האחרים - בעור, במפרקים וכו'. איני סבור שנסיון טיפול בסטרואידים יקדם את האבחנה - סטרואידים אינם טיפול מומלץ ברוב המקרים של סקלרודרמה (למעט עבור המעורבות המפרקית וגם זאת בלית ברירה) ועשויים גם להחמיר כאבי בטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת רינו

יהודית
    11/10/2009

יש לי לפעמים ללא קשר לקור.שינויי צבע בכף היד.איים של צבע לבן ואיים של צבע אדום.לא סגול
    זא נקודות גדולות{מספר ממ }של אדום העירבוביה עם נקודות לבנות
    האצבעות עצמן לא מכחילות
    וזה כמובן חולף מאליו לאחר דקות
    הא זה תופעת רינו
    רב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    11/10/2009

יהודית שלום
    תופעת רינו הקלאסית מתבטאת בשינוי צבע של חלק מהאצבעות מלבן לסגול ואחר כך כך אדום. לא תמיד התמונה היא כל כך קלאסית. בכל אופן תופעת רינו ותופעות דומות הן סימפטומם אופייני של סקלרודרמה, למרות שיש אנשים רבים הסובלים מתופעה זו ללא מחלה כזו. בהקשר שלך סימפטום כזה עשוי להיות קשור לבדיקת הדם שנמצאה חיובית ויש לבדוק אם יש עוד סימנים קליניים למחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו