מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראמוטויד ארטריטיסגליה11/10/2009
לד"ר יעקב אבלין שלום,
בת 57, ושנים שאני סובלת ממחלה של שחיקת סחוס בעיקר בברך ימין, לפני שנה עברתי ארטרוסקופיה, היתה הטבה של מספר חודשים. לפני 4 חודשים נתקפתי כאבים, שוב בברך ימין עם נפיחות וקושי בתנועה, קבלתי טיפולים להרגעה בלבד, שזה כלל זריקות כדורים, שאיבת נוזלים וכו.
על פי ממצאים של בדיקות דם, מיפוי עצם וצילום רנטגן,אובחנתי אצל ראומטולוג, בדלקת מפרקים כרונית, אני מקבלת פלקוניל שני כדורים ליום, קראתי בפורומים השונים שיש כאלה הלוקחים את התרופה במשך שנים,(במקרה של לופוס) , שאלתי היא כמה זמן במקרה שלי אצטרך לקחת את התרופה, אני יודעת שכל מקרה לגופו של ענין, אבל על פי הערכה גסה , האם תוכל לתת הערכה כלשהי.
ועוד שאלה קטנה, הועלתה אפשרות של החלפת מפרק הברך בגלל שחיקת סחוס במצב מתקדם, האם פתרון ניתוחי יכול לפתור גם את בעית הדלקת בברך, ולותר על הצורך לקיחת הכדורים, מאחר והבעיה העיקרית אצלי, היא נפיחות וכאבים ברגל הזו בלבד.
מודה לך מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/10/2009ריקי שלום,
אם אמנם מדובר בדלקת מפרקים שגרונתית הרי שמדובר במחלה דלקתית כרונית אשר לרוב מצריכה טיפול אנטי דלקתי לאורך שנים. טיפול זה יכול להתבצע עם פלקווניל או תרופות אנטי דלקתיות אחרות. החלפת הברך עקב שחיקת סחוס לא תרפא את דלקת המפרקים ולא תחסוך את הצורך בטיפול תרופתי (שוב, אם אמנם האבחנה של דלקת מפרקים שגרונתית מבוססת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)