נפיחות באצבעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות באצבעות
    יעל
    12/10/2009

שלום,
    יש לי 2 שאלות:
    1.לפני זמן מה האצבעות שלי התחילו להתנפח לי, אך לא באופן קיצוני. רופא המשפחה בדק אותי ואמר שהוא לא יודע מה הסיבה לכך. הוא נתן לי לעשות בדיקת דם,אבל לא מצאו כלום בבדיקת דם. מה הסיבה לנפיחות? יש לציין כי זה קרה לי בקיץ(בחורף האצבעות בכלל הרבה יותר מתנפחות). האם יש צורך ללכת לראומטולוג?

2. הצבע עור שלי שחור-חום כהה מאוד בחלק קטן מתחת לציפורניים (אני מצרפת תמונה של האצבעות שלי,החלק המסומן הוא החלק שבו יש לי שחור). לפני זמן מה פגשתי פרמדיק של מד"א. הוא במקרה ראה ובדק ואמר לי שלא מגיע לי לאזור הזה שיש בו שחור/חום כהה דם. בנוסף הוא אמר לי ללכת לרופא, עוד באותו היום. הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה כלום ויש אנשים פשוט שיש להם את זה. מי צודק? מה לעשות?
    יש לציין כי במציאות זה יותר שחור/חום כהה ממה שזה נראה בתמונה. בתמונה יצא פחות טוב..
    תודה רבה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות באצבעות

הוספת תגובה

• העור שנמצא בתוך הקו המקווקו הוא

יעל
    12/10/2009

העור השחור/חום כהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    13/10/2009

יעל שלום,
    לא ציינת בשאלתך אם את סובלת מכאבים באצבעות או רק מנפיחות. בעיות בזרימת דם ו/או מעורבות של האצבעות במחלות מפרקים דלקתיות, יגרמו לרוב לכאב בחומרה כזו או אחרת באצבעות ובמפרקים נוספים. אם אין כאבים אלא רק נפיחות יש לחפש סיבות אחרות, כמו למשל שינויים הורמונאליים (לא ציינת את גילך). תופעות רציניות ודחופות של העדר אספקת דם לאצבעות עשויות להופיע במחלות אוטואימוניות מסויימות המערבות את כלי הדם או גורמות לקרישת דם וגם אצל חולים הסובלים ממחלות כלי דם שאינן על רקע דלקתי (סוכרת, עישון וכו) אך כאמור במצבים אלה ניתן לצפות לכאבים עזים באיזורים המעורבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך-

יעל
    13/10/2009

שלום,
    אני בת 16 וחצי. אני לא סובלת מכאבים באצבעות אלא רק מנפיחות.
    אין לי מחלות כלל ולא את המחלות שציינת ואני לא מעשנת...
    האם לפנות לראומטולוג?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    14/10/2009

יעל שלום,
    אם התופעה מתמשכת (או מחמירה) ומטרידה - כדאי להתייעץ גם עם ראומטולוג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו