מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת מפרקים פסוריאטיתורד16/10/2009
דר' אבלין שלום רב!
אני לוקחת כבר חודש MTX לאחר שבועיים אני מרגישה שינוי בהרגשה כללית לפעמים קצת מסוחררת , כבדות חולשה ובראיה לפעמים גם מרגישה שינוי בראיה לכמה רגעים אני מרכיבה משקפיים לרגע אני מרגישה הרגשה שאני שמה את המשקפיים סחרור עם טשטוש קל האם זה נורמלי וזה יעבור לאחר תקופה עד שהתרופה משפיעה?
או להפסיק את התרופה ( הכאבים קצת פחתו מה עלי לעשות?)
דחוף
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009ורד שלום
תופעות הלוואי של מטוטרקסאט לרוב משתפרות בהדרגה אבל יתכן גם שצריך לרדת במינון אם הן חמורות במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי מתוטרקסט
ורד22/10/2009אני נוטלת את התרופה 7.5 מ"ג שישי שת כל כדור 2.5 מ"ג אני חושבת שזה מינון נמוך השבוע היה לי מין סררחורת קלה עם אני נוטלת את התרופה במשל 6 שבועות לפי דעתך זה אמור להשתפר עם הזמן ולהמשיך עם התרופה?
תודה מראש ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת מתותריקסט
ורד22/10/2009אני נוטלת את התרופה כבר 5 שבועות , מתי אני ירגיש פחות כאבים והאם המתותרקסט מדכא את המחלה לתקופה? והסיכוי שהמחלה תחזור גדול?
תודה מראש ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009ורד שלום
מדובר באמת במינון הקטן ביותר של מטוטרקסאט ולכן אין אפשרות לרדת במינון. אם תופעות הלוואי אינן משתפרות יש לשקול טיפול בתרופה חלופית (כולל תרופות ביולוגיות). יש לציין שגם מטוטרקסאט וגם התרופות האחרות אינן מרפאות את המחלה אלא רק מדכאות את הדלקת ומונעות נזקים. הפסקת הטיפול גורמת לרוב להתלקחות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתינו
ורד22/10/2009אז ממה שאני מבינה אתה מציע בינתיים להמשיך בטיפול וראות בהמשלך יכול להיות שסחרחורת קלה זו תופעה זמנית?
במידה ואני יצטרך להחליף לתרופה אחרת מהן התרופות האחרות? והאם ההשפעה היא גם כ - חודשיים ?
תודה מראש על היענות מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
ורד22/10/2009נ.ב מהן תרופות בחולוגחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009תרופות ביולוגיות הן תרופות אשר תוכננו באופן ספציפי כדי להשיג תוצאה מסוימת - במקרה זה תוצאה אנטי דלקתית אשר מושגת על ידי ניטרול חלבון ה - TNF המשתתף באופן מרכזי בתהליכי דלקת. תרופות אלו (רמיקייד, הומירה ואנברל) יעילות מאד כטיפול בדלקות מפרקים, לרבות מקרים שאינם מגיבים לטיפול בתרופות כמו מטוטרקסאט.
לגבי המקרה שלך, הכל תלוי בחומרת תופעות הלוואי. אם אילה קלות יחסית ניתן להמשיך בטפול ולקוות להשגת תוצאה טובה בהמשך. יש לציין שגם הטיפול בתרופות ביולוגיות יכול לקחת זמן עד שמושג שיפור אם כי לרוב התוצאה מהירה יותר בהשוואה למטוטרקסאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה תודה
ורד22/10/2009רק לא קיבלתי תשובה לגבי השפעת המתותרקסט לפי המינון שאני לוקחת מהי ההשפעה חודשיים ומעלה והכאבים פוחתים כרגע יש לי כאבים בכף רגל ימין ואני לא לוקחת משכך כאבים.
תודה מראש ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין23/10/2009המינון הנוכחי של מטוטרקסאט הוא מינון נמוך. במינון זה תופעות הלוואי הן בדרך כלל קלות יחסית, אם כי עדיין חייבים לעקוב אחרי תפקודי הכבד וספירת הדם על ידי ביצוע בדיקות דם אחת ל - 6-8 שבועות. אם הכאבים פוחתים, סביר להניח שהתרופה משפיעה לטובה, כלומר מפחיתה את רמת הדלקת ועל ידי כך את רמת הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)