שאלה לד"ר אבלין לופוס ופיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר אבלין לופוס ופיברומיאלגיה
    סיון
    18/10/2009

יש לי ESR של 120 ו- CRP של 5.7, כמו כן ANA חיובי של 1:160, אובחנתי לאור כאבים בלבד בפלג גוף עליון בעיקר בידיים ובשכמות ללא סימנים כמו אודם, חום או נפיחות בפרקים כחולת לופוס, בשילוב עם פיברומיאלגיה. אני נוטלת פלאקווניל מזה חודשיים אך אלה לא עוזרים ואני ממשיכה לקחת משככי כאבים כגון ארקוקסיה, הוצע לי טיפול בליריקה בשילוב קלונקס ואני קצת חוששת מעצם היותן תרופות פסיכיאטריות.
    1. שאלתי היא האם יש במצב כזה מקום לבירור נוירולוגי שכן בעשרת הימים האחרונים אני מתקשה להזיז את כפות הידיים אחרי מאמץ קל כמו עלייה במדרגות?
    2. בנוסף רציתי לדעת איך זה הגיוני אם בדיקות הדם שלי אינן תקינות שהגיעו לאבחנה של פיברומיאלגיה?
    אודה להתייחסותך במהירות,
    סיון ,
    אני בת 27 נשואה וסטודנטית ואני מתקשה לתפקד באופן שוטף לאור התפרצותן של המחלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/10/2009

סיוון שלום,
    כמה נקודות:
    ליריקה אינה תרופה פסיכיאטרית אלא תרופה הפועלת על הולכת כאב.
    בדיקות המעבדה אינן מעידות על פיברומיאלגה אך גם אינן שוללות אבחנה זו. יתכן מאד שיש גם דלקת מפרקים וגם פיברומיאלגיה משנית.
    לגבי התלונות של חולשה חדשה בידיים יש מקום לבירור נוירולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו