פרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון
    בעז
    19/10/2009

שלום
    אני בן 31. לפני שמונה חודשים אבחנו אצלי adult still's disease. מאז עדיין לא נמצאה תרופה שתעזור לי עם המחלה (ניסינו מתטרוקסט ויומירה ללא הצלחה). בינתיים אני מקבל פרדניזון במינון מאד גבוה - כרגע אני על 90 מ"ג ביום, אחרי יותר מחצי שנה שהייתי על 100 ביום. בנוסף אני לוקח גם נקסין.
    בימים אלה אני מחכה לתחילת טיפול באקטמרה, אבל עדיין לא ברור מתי זה יקרה.
    השאלה שלי היא אם יש אלטרנטיבה לפרדניזון. אני סובל כמעט מכל תופעת לוואי אפשרית של התרופה הזאת, אבל הנסיון האחרון שלי לרדת ל-85 מ"ג ביום לווה מיד בכאבים בלתי נסבלים ובעצם בסוג של התלקחות מחודשת של הדלקת.
    מה לגבי משככי כאבים שלא גורמים לנזקים כפי שגורמים הסטרואידים (כמו למשל אוסטיאופורוזיס שכבר התהווה אצלי מספר חודשים לאחר תחילת השימוש בפרדניזון).

אשמח לתשובה.

תודה,בעז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/10/2009

בועז שלום,
    יתכן שכדאי לנסות תרופות ביולוגיות נוספות מלבד ההומירה כמו למשך רמיקייד או אנברל. במקרים מסויימים ניתן לנסות גם את התרופה החדשה ריטוקסאן. בכל מקרה אתה כמובן צודק - יש צורך לרדת במינון הפרדניזון בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו