פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    סיגל
    22/10/2009

שלום מזה כ5 שנים אני סובלת מעייפות ותשישות יש לי שריפה ביד וברגל שמאל וחןץ מזה יש לי כאבים בצואר שכמות וירכיים יש לציין שכל הבדיקות תקינות למעט בי 12 נמוך ולחץ דם נמוך.
    שאלתי את רופא המשפחה שטוען שאין לי כלום אם יכול להיות שיש לי פיברומיאלגיה או תשישות כרונית והרופא אומר שאין מחלות כאלו . שאלתי היא האם זה מה שיש לי ואיך אני בודקת
    תודה סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/10/2009

סיגל שלום,
    על פי התיאור שנתת בהחלט יתכן שאת סובלת מפיברומיאלגיה. אם את לא מקבלת מענה מהרופא המטפל בך כדאי להתייעץ עם ראומטולוג, לשלול את קיומה של מחלת מפרקים אחרת העלולה לגרום לכאבים ואם אכן מדובר בפיברומיאלגיה, לטפל בהתאם. יש להדגיש שאין בדיקות מעבדה או הדמייה ספציפיות עבור מצב זה ומטרת הבדיקות היא רק לשלול מצבים אחרים. יחד עם זאת, אם את סובלת מכאבים מפושטים ובבדיקה גופנית קיימת רגישות אופיינית, האבחנה של פיברומיאלגיה היא פשוטה ואיננה דורשת בדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הרופא שלך אמר לך שאין מחלות כאלו

עומר
    23/10/2009

אני מציע לך לשקול ברצינות להחליף אותו.
    אין איזה גוף שאפשר לשלוח לו שמות של רופאים חסרי אחריות, בעלי דיעות קדומות שפשוט פוגעים פיזית בחולים?

וזה בלי קשר לאם אכן יש לך פיברומיאלגיה או שאין לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב, כמובן שגם תסמונת התשישות

עומר
    23/10/2009

הכרונית קיימת. לאחרונה אף נמצא וירוס מסוג retrovirus שנקרא XMRV אשר מופיע בחולי תסמונת התשישות הכרונית בריכוז גבוה מאוד (באחד המחקרים כ-67% ובשני 95%) ובאחוז קטן בקבוצת הביקורת באחד המחקרים (3.7%). ייתכן שהוירוס הוא הגורם או אחד הגורמים למחלה או לחלק מתסמיניה, ובכל אופן הממצא הזה הוא עוד ממצא שמוכיח שתסמונת התשישות הכרונית היא לא המצאה ולא רק בראש - היא מחלה לכל דבר, שפשוט עולם הרפואה עוד לא מצא (אולי אפשר לומר, עד גילוי הוירוס הנ"ל) בדיקה פשוטה וזולה יחסית בשביל לאבחן אותה.
    אגב, נלקחו גם מספר דגימות דם מחולי פיברומיאלגיה וגם בהן נמצא הוירוס המדובר, אך שם דרוש מחקר רב יותר וגדול יותר. בנוסף, גם לפיברומיאלגיה יש כבר מספיק הוכחות - העניין הוא שמדובר בהוכחות שביצוע בדיקה עבורן הוא יקר ונדיר יחסית (למשל, שימוש במכשיר fMRI שמדגים כיצד זרימת דם באזורי כאב אצל חולי פיברומיאלגיה גדולה משמעותית מזה אצל אנשים בריאים ביחס לאותו גירוי שניתן להם - גירוי אשר, אם אני זוכר נכון, האנשים הבריאים חשו כלא כואב ואילו חולי הפיברומיאלגיה חשו ככואב - ושוב, כאן יש גם הוכחה אובייקטיבית חד משמעית שלא מתבססת על מה שהחולה אומר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו