מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיהסיון24/10/2009
בשאלה הקודמת שלי נראה לי שלא הסברתי את עצמי נכון, אני לא מבינה איך מגיעים לאבחנה, שלי נראית אגב מאוד נוחה כשחולה כל הזמן מתלונן לומר שיש לו פיברומיאלגיה. אני שוב אבהיר את עצמי, אני יודעת שאצל חולים בפיברומיאלגיה הבדיקות השונות יוצאות תקינות, ואצלי האבחנה הייתה לופוס(בנוסף לשקיעה מואצת, ו- CRP 5.7 וכן ANAחיובי) בדרגה קלה אך הכאבים שלי כה חזקים והורפא חושב שזה מגיע יחד, גם הפיברומיאלגיה וגם הלופוס, האם זה הגיוני?????????
דבר נוסף, האם הגיוני שמגיעים עד פגיעה בהתנהלות יום- יומית כמו הפסקת מבחן, קושי בנהיגה וכדומה, והאם מישהו במדינה מכיר בחולי פיברומיאלגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/10/2009סיוון שלום,
התשובה היא בהחלט חיובית. חלק לא מבוטל מחלוי הלופוס סובלים במקביל מסימפטומים של פיברומיאלגיה וכך הדבר גם אצל חולים הסובלים מדלקות מפרקים אחרות. כלומר, פיברומיאלגיה יכולה להתפתח באופן משני על רקע של מחלת מפרקים, ממש כמו שהיא מופיעה לעיתים בעקבות מחלה זיהומית, בעקבות חבלה וכו'. יש לציין שפיברומיאלגיה עלולה לגרום לפגיעה משמעותית בתפקוד כולל פגיעה בריכוז. לגבי נושא ההכרה, גופים כמו הביטוח הלאומי מכירים (לאט לאט) בנושא של פיברומיאלגיה אם כי זה בדרך כלל כרוך במאבק לא קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)