מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי פרקים בזמן מנוחה בעיקרשרה זהבי29/10/2009
אני סובלת מכאבים בפרקים לעיתים מאז שקבלתי חזרת בגיל 21, היום אני בת 67 , והתחדדו לי כאבים חזקים בזמן מנוחה בעיקר, ובעיקר ברגל שמאל ובשוק, ישנה גם לפיחות קלה מתחת לברך.
בנוסף בדיקות הדם מראות על דלקת, שעיקה גבוהה ועוד משהוא בדם המורה על דלקת, הרופא לא מתרגש ואפילו צוחק.
נותן לי אטופן שלא עזר, ושולח אותי לפזיוטרפיה שבעבר לא עזרה לי, פניתי אף לרופא אורטופד שאמר לי, "כן יש לך שינויים במקום שכואב לך" ושוב לא עשה דבר משמעותי.
האם עלי לסבול , מה עושים?.
בתודה מראש
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/10/2009שרה שלום,
במקרה שאת מתארת יש צורך לקבוע אם אכן מדובר במחלת מפרקים דלקתית או בכאבים שאינם על רקע דלקתי. אופי הכאב, אשר גובר במנוחה (ומוקל בזמן פעילות) מתאים דווקא לכאב על רקע דלקתי, וגם העלייה בשקיעת הדם ובמדדי דלקת אחרים עשוייה להתאים לכך. יחד עם זאת בדיקות כאלו אינן ספציפיות לדלקת מפרקים ועלולות להיות מוגברות גם במצבים דלקתיים אחרים.
הממצאים בבדיקה הגופנית חשובים מאד לאבחנה. אם יש בבדיקה סימנים של נפיחות, הצטברות נוזל בתוך המפרק, רגישות בהנעת המפרק וכו' - הסיכוי לדלקת עולה. אם יש נוזל בכמות משמעותית ניתן גם לנקר את המפרק ולקחת נוזל לבדיקה במעבדה. תוצאות בדיקה כזו חשובות גם הן לאבחון מהות הבעייה.
אם המסקנה הסופית היא שלא מדובר בתהליך דלקתי, יתכן שהכאבים הם תוצאה של אוסטאוארטריטיס - מצב בו קיימת שחיקת סחוסים המלווה ביצירת זיזי עצם בסמוך למפרק, עם כאבים, חריקות והגבלה בתנועה. אין טיפול תרופתי ספציפי למצב זה. ירידה במשקל מומלצת עבור הסובלים מעודף משקל, כדי להפחית את העומס על המפרק. פיזיותרפיה לחיזוק השרירים הסמוכים יכולה לעזור. תוספי מזון כמו גלוקוזאמין וכנדרואיטין סולפאט עוזרים במידה מסויימת וגם התרופה ART-50 עשוייה להאט את קצב השחיקה לטווח הרחוק. במצבים מתקדמים יש לשקול גם התערבות כירורגית (החלפת מפרקים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)