כאבי פרקים בזמן מנוחה בעיקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים בזמן מנוחה בעיקר
    שרה זהבי
    29/10/2009

אני סובלת מכאבים בפרקים לעיתים מאז שקבלתי חזרת בגיל 21, היום אני בת 67 , והתחדדו לי כאבים חזקים בזמן מנוחה בעיקר, ובעיקר ברגל שמאל ובשוק, ישנה גם לפיחות קלה מתחת לברך.

בנוסף בדיקות הדם מראות על דלקת, שעיקה גבוהה ועוד משהוא בדם המורה על דלקת, הרופא לא מתרגש ואפילו צוחק.

נותן לי אטופן שלא עזר, ושולח אותי לפזיוטרפיה שבעבר לא עזרה לי, פניתי אף לרופא אורטופד שאמר לי, "כן יש לך שינויים במקום שכואב לך" ושוב לא עשה דבר משמעותי.

האם עלי לסבול , מה עושים?.

בתודה מראש
    שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/10/2009

שרה שלום,
    במקרה שאת מתארת יש צורך לקבוע אם אכן מדובר במחלת מפרקים דלקתית או בכאבים שאינם על רקע דלקתי. אופי הכאב, אשר גובר במנוחה (ומוקל בזמן פעילות) מתאים דווקא לכאב על רקע דלקתי, וגם העלייה בשקיעת הדם ובמדדי דלקת אחרים עשוייה להתאים לכך. יחד עם זאת בדיקות כאלו אינן ספציפיות לדלקת מפרקים ועלולות להיות מוגברות גם במצבים דלקתיים אחרים.
    הממצאים בבדיקה הגופנית חשובים מאד לאבחנה. אם יש בבדיקה סימנים של נפיחות, הצטברות נוזל בתוך המפרק, רגישות בהנעת המפרק וכו' - הסיכוי לדלקת עולה. אם יש נוזל בכמות משמעותית ניתן גם לנקר את המפרק ולקחת נוזל לבדיקה במעבדה. תוצאות בדיקה כזו חשובות גם הן לאבחון מהות הבעייה.
    אם המסקנה הסופית היא שלא מדובר בתהליך דלקתי, יתכן שהכאבים הם תוצאה של אוסטאוארטריטיס - מצב בו קיימת שחיקת סחוסים המלווה ביצירת זיזי עצם בסמוך למפרק, עם כאבים, חריקות והגבלה בתנועה. אין טיפול תרופתי ספציפי למצב זה. ירידה במשקל מומלצת עבור הסובלים מעודף משקל, כדי להפחית את העומס על המפרק. פיזיותרפיה לחיזוק השרירים הסמוכים יכולה לעזור. תוספי מזון כמו גלוקוזאמין וכנדרואיטין סולפאט עוזרים במידה מסויימת וגם התרופה ART-50 עשוייה להאט את קצב השחיקה לטווח הרחוק. במצבים מתקדמים יש לשקול גם התערבות כירורגית (החלפת מפרקים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו