הפסקת תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת תרופות
    עינת
    31/10/2009

שלום ד"ר נכבד.

מזה 9 חודשים אני מקבלת תרופות.כגון נקסין/סאלאזופירין שלא צלחו.ולאחר פלקווניל פרדניזון ומטותרקסאט (4 כדורים).
    הכאבים חוזרים שוב ושוב. החל ממפרקי הידיים. ובבקרים 2 כפות הרגליים כמו אבנים כבדות. בימים האחרונים כאבים עזים בברך שלא יכולה ליישר את הרגל ולדרוך עליה.
    עייפתי מתרופות ובשבוע האחרון לקחתי פרדניזון ופלקווניל רק כדור אחד ליום במקום שניים עד שניגמרו ומאז כשבוע שאינני שותה שום תרופה מלבד המטותרקסאט.
    אני במו"מ מול בריאות כללית בנוגע להומירה - הגשתי עירעור 2 ואין לי כוונה לוותר להם.

האם ההדרגתיות של הפסקת התרופה היתה מספיקה? ומה הסיכון בלהפסיק את התרופות בצורה זו?
    אודה לתשובתך
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/10/2009

עינת שלום
    הפסקה מהירה של טיפול בסטרואידים (פרדניזון) בהחלט עלולה להוביל להתלקחות של המחלה. מכיוון שעד כה טופלת במטוטרקסאט ופלקווניל, ונזקקת לטיפול במקביל בפרדניזון, ומכיוון שטרם התחלת טיפול בתרופה אחרת כמו HUMIRA, לא מומלץ להפסיק את הסטרואידים ובוודאי לא בצורה פתאומית. אני הייתי ממליץ לחכות עד להתחלת תרופה אחרת, בין אם זה HUMIRA או תרופה ביולוגית אחרת (כמו אנברל או רמיקייד) ורק אז להפסיק בהדרגה את הסטרואידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו