שינויים בתרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים בתרופות
    מירב
    02/11/2009

שלום,
    אני מטופלת ברמיקייד ובמטוטרקסאט לA/S ולאחר שלושה טיפולים כבר ירדה הרמה של הדלקת
    בבדיקות CRP ,ESR והרופא הוריד לי את המטוטרקסאט אבל אני עדיין סובלת מאוד מכאבים חזקים ביותר בכל עצמותיי ולא רק באזור האגן.שלד כפות הידיים וכפות הרגליים,עצמות הכתפיים ואפילו עצם החזה והברכיים כואבים לי.
    יש לי כאב מזנב הגב לאגן שמקרין לרגל ימין ולמפשעה ולפי הטבעת זה התחזק לאחרונה.מה זה?
    יש לי אפילו הרגשה שיש לי כאבים חזקים יותר מהעבר לפני הטיפול האם זה נישמע הגיוני?
    מה קורה בהמשך במידה וממדי הדלקת לא עולים?האם מפסיקים את הרימיקייד?
    למרות שממה שאני מבינה תוצאות הבדיקות נובעות מיעילותה של התרופה?!
    לכמה זמן באם ממשיכים יש לקבל את הרמיקייד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בתרופות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2009

מירב שלום
    יתכן שכדאי לתת לרמיקייד "הזדמנות" להגיע ליעילותה המירבית לאחר מספר עירויים. באופן כללי הטיפול ברמיקייד בדרך כלל מאפשר ירידה במינון המטוטרקסאט אם כי מומלץ להמשיך במינון נמוך של מטוטרקסאט אם זה ניתן. אם הטיפול עוזר ניתן להמשיך בטיפול ברמיקייד לאורך שנים.
    לא ברורה הסיבה להחמרה בכאבים ונראה שאת צריכה להבדק פיזית על ידי הרופא שלך ולנסות לברר את העיניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו