מין ופיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מין ופיברומיאלגיה
    עומר
    03/11/2009

כתבתי כאן בעבר על בעיה שיש לי (אני בן 20, חולה בפיברומיאלגיה ובקרוהן): כל פעם אחרי שפיכה חלה החמרה משמעותית בכאבים שיש לי. ההחמרה הזו נמשכת הרבה פעמים גם ביום ולפעמים גם ביומיים שאח"כ.

בדקתי קצת באינטרנט וראיתי שיש מעורבות של נוראפינפרין בשפיכה. והרי בחלק מהתרופות מנסים להעלות אצל חולי פיברומיאלגיה את הנוראפינפרין.
    שאלתי היא:
    1) האם ייתכן שהשפיכה גורמת לשינוי ברמת הנוראפינפרין אשר גורם להחרפת הכאבים?
    2) האם ישנם הורמונים, נוירוטרנסמיטורים וכדומה אחרים שמעורבים בתהליך של יחסי מין אשר יכולים לגרום לבעיה? למשל, אולי קורטיזול?

האמת היא שאני קצת נואש בנושא. נראה לי שאף אחד לא ממש מכיר את הבעיה, וזה גם כך נושא שלא נעים לדבר עליו, אבל אצלי זה דבר מאוד מאוד ברור - יש החרפה ברורה בכאב.

תודה מראש!
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מין ופיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2009

עומר שלום,
    אתה אמנם צודק: נוירוטרנסמיטורים שונים, לרבות נוראפינפרין וסרוטונין, מעורבים בתהליך הגרוי המיני ובשפיכה. כידוע חומרים אלו חשובים גם בתחום של הולכת כאב במערכת העצבים המרכזית. כמו כן תרופות המשפיעות על רמתם של חומרים אלו כמו סימבלטה משפיעם על התפקוד המיני (לרוב גורמים להשהייה של השפיכה או אף לקושי להגיע לשפיכה). עם זאת ההקשר הספציפי שאתה מציין הוא יוצא דופן. יתכן שכדאי לשקול טיפול בתרופות בעלות יעלות מוכחת בפיברומיאלגיה כמו סימבלטה ומילנאציפראן (איקסל) כטיפול בפיברומיאלגיה - ולקוות שתהיה השפעה מיטיבה גם בתחום המיני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו