מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיות והפנייה לרמטולוגללי05/11/2009
שלום.אני בת 25.מאובחנת כבר כמה שנים עם פיברומילגיה.סובלת ממחלות נוספות .מכיוון שבשנה האחרונה חלה החמרה גדולה במצב האלרגיות שלי עד כדי אישפוזים הוחלט לשלוח אותי לרמטולוג לברר אם יש אולי מחלה אחת שגורמת לאלרגיות רבות.אני סובלת מאטופיק דרמטיטס,אסטמה,נזלת אלרגית ודלקת לחמית כרונית אלרגית.
רציתי לדעת מה יכול להסתתר מאחורי האלרגיות הללו?ואם אילו בדיקות כדי להגיע לרופא כדי לזרז את תהליך האיבחון?(מכיוון שהתורים רחוקים מאוד אני רוצה להגיע כבר מוכנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/11/2009דנה שלום,
במסגרת הבירור של אלרגיות רבות ניתן לבדוק את ספירת הדם, ולמדוד את רמת האאוזינופילים. מדבר באחד הסוגים של כדוריות לבנות אשר אחראי בין היתר לתגובות אלרגיות שונות. בדיקה זו מתבצעת כחלק מספירת הדם הרגילה.
בנוסף ניתן לבדוק רמות של נוגדנים מסויימים כמו IgE - סוג נוגדן אשר גם כן משתתף בתגובות אלרגיות.
מבחינה ראומטולוגית ניתן לבדוק נוגדנים "כלליים" כמו RF ו - ANA וכן מסוג c-ANCA ו - p-ANCA אשר יכולים להצביע על מחלה ראומטולוגית (לאו דווקא אלרגית).
דרך אגב, יש רופאי אלרגיה המתמחים בתחום זה ורופאים אלה לרוב אינם ראומטולוגים אלא מגיעים מכיוון רפואת הריאות (פולמונולוגיה) או מכיוון האימונולוגיה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ללי08/11/2009אכן בדקו לי IGE והוא נמצא גבוה(333) והכדוריות הלבנות גבוהות.אבל מה זה נותן בעצם?למה הבדיקה עוזרת?
לגבי רופא מתאים,האם אתה מתכוון לאלרגולוג?
שאלה אחרונה-האם יש לדעתך מחלה אחת שיכולה להסביר את האלרגיות הרבות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין08/11/2009אכן, אלרגולוג הוא המומחה לבעיות מסוג זה. הרמה הגבוהה של IgE פשוט מצביעה על פעילות אלרגית מוגברת ואינה ספציפית למחלה מסויימת. יש מחלות ראומטולוגיות נדירות אשר יכולות לגרום לתופעות דמויות אלרגיה אבל לדעתי סביר יותר שמדובר פשוט באלרגיה והטיפול עשוי להיות בעזרת תרופות אנטי אלרגיות יעילות - כולל אנטי היסטמינים (ובמיקרים קשים גם סטרואידים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)