מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון לדלקת מפרקיםגליה08/11/2009
שלום לדר יעקב.
בגלל כאבים חזקים בברך ימין(שחיקת סחוס במשך שנים)ובדיקת דם שעשיתי, נשלחתי לאבחון אצל ראומטולוג שאבחן אצלי ראומוטויד ארטריטיס. אני לוקחת פלקוניל שני כדורים ליום כבר חודש וחצי,
אולי יש שיפור קל, אבל עדיין הכאבים בלתי נסבלים, השאלה שלי האם יש סיכוי להפחתה משמעותית בכאבים ומתי? וכמה זמן בעצם אני אמורה לקחת את הכדורים? הם זה תלוי בהפחתה של הכאבים, בדיקות דם, או מה??
אני רוצה עוד להוסיף , שמלבד ברך ימין שכואבת נורא, ומדי פעם כאבים בכתף ימין , אני לא סובלת מכאבים בשאר המפרקים, אז יכול להיות שהכאבים בברך ,נובעים מדלקת שנוצרה עקב שחיקת סחוס ולא מדלקת מפרקים שגרונית?
בשני מקרים נשאבו אצלי נוזלים בברך (בהפרש של שלושה שבועות) בכמות של 90 סמ"ק.
מה זה אומר?
מודה לך מראש.
ריקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/11/2009ריקי שלום,
Rheumatoid arthritis (דלקת מפרקים שגרונתית) היא באופן טיפוסי דלקת מפרקים הפוגעת במפרקים רבים באופן סימטרי (פחות או יותר). מחלה הפוגעת רק בשני מפרקים כמו שאת מתארת פחות אפיינית לאבחנה זו, אם כי לא ניתן להוציא אותה מכלל חשבון. בדיקות הדם עשויות לתרום לאבחנה ואם קיימים הנוגדנים האופייניים, כמו RF ובייחוד anti CCP, עולה הסבירות שאכן מדובר בדלקת מפרקים שגרונתית. מאידך גיסא, שחיקת סחוסים (Osteoarthritis) בהחלט יכולה לגרום להצטברות נוזל בברכיים ובמפרקים נוספים. בשורה התחתונה אני מניח שהאבחנה אצלך נעשתה בין היתר תוך התבססות על בדיקות המעבדה ועל בדיקות הדמיה וקשה לי להביע דעה לגבי נכונות האבחנה, בלי שראיתי תוצאות של הבדיקות ובלי שבדקתי אותך.
לגבי הטיפול, חודשיים וחצי הן פרק זמן מספיק כדי להעריך את היעילות של טיפול בפלקווניל. התגובה לטיפול אמורה להתבטא הפחתת הכאב, ירידה בנפיחות, ירידה במדדי הדלקת בבדיקות הדם (שקיעת דם ו - CRP). אם אין תגובה מספקת יש לשקול טיפול בתרופות חזקות יותר, כמו מטוטרקסאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)