סקרואילאיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקרואילאיטיס
    כרמית
    10/11/2009

אני בת 53 בבדקת mri התגלה אצלי ממצאים המחשידים לסקרואילאיטיס מוקדם דו צדי עם מעורבות קלה של עמוד השדרה המותני.ועם מעורבות דלקתית של ע"ש l3-l5 .
    אני מבקשת לדעת ממה עלי להיזהר ,כדי שהמחלה הזאת לא תחמיר.לאיזה טיפול אני זקוקה.
    מה זאת המחלה הזו, מה ההשלכות שלה בעתיד,ואיך היא נגרמת?

איזה פעולות גופנית תעזור לי וממה להמנע.
    תודה מראש כרמית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקרואילאיטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/11/2009

כרמית שלום,
    סקרואילאיטס היא דלקת מפרקים הממוקמת למפרקי האגן האחוריים (המפרקים הסקרואיליאקאליים) ובדרך כלל מערבת בנוסף את חוליות עמוד השדרה. גם מפרקים היקפיים עלולים להפגע (כתפיים, ירכיים, ברכיים). מעורבות כזו מהווה בדרך כלל ביטוי של המחלה המכונה Ankylosing spondylitis (אשר נקראה בעבר מחלת בכטרב). במקרים אחרים מופיעה סקרואילאיטיס כחלק מדלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס או כחלק מדלקת המפרקים המלווה מחלות מעי דלקתיות, כמו מחלת כרון.
    מחלות אלו ניתנות לטיפול באמצעות תרופות אנטי דלקתיות חזקות, כאשר בשנים האחרונות יש שימוש גובר בתרופות ביולוגיות למטרה זו. תרופות אלו (הומירה, רמיקייד ואנברל) ניתנות בזריקה תת עורית או תוך ורידית ומביאות ברוב המקרים לשיפור מאד משמעותי במצב.
    הסובלים ממחלות אלו צריכים להקפיד על פעילות גופנית סדירה עם שימור של טווחי תנועה על ידי תרגילי גמישות. פעילות אירובית סדירה כמו הליכה או שחייה מומלצת. חשוב להימנע מעישון, עקב האפשרות של התפתחות מחלת ריאות, כתוצאה מירידה בתנועתיות של בית החזה. סיבוכים אפשריים של המחלה כוללים דלקת עיניים מוסג אובאיטיס ובמקרים נדירים פגיעה במסתמי הלב ובאבי העורקים.
    ברוב המקרים קיים מרכיב גנטי למחלות אלו. ניתן לבצע בדיקת דם לאיתור הסמן הגנטי HLA-B27 אשר קיים אצל רוב החולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו