כאבי גב תחתון בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון בלילה
    אירה
    11/11/2009

שלום דוקטור!
    שמי אירה, רציתי לדעת דעתך על בעיה שלי. כבר זמן רב יש לי כאבים בגב תחתון, אבל רק בזמן שאני ישנה. זה מתחיל בערך בשעה 4 בבוקר ועד שאני קמה. 1/2 שעה אחרי שאני קמה כבר לא כואב . אבל בלילה יש לי כאבים שאני לא מסוגלת לישון ומאוד קשה לי לקום בבוקר, אני רק בת 37 ומרגישה שאני בת 100. עשיתי צילום רנגן והיא היה בסדר. מה זה יכול להיות ולמי אני צריכה לפנות, לאיזה רופא? באופן כללי אני בריאה ועסוקה בספורט, חדר כושר. אשמח לקבל תשובתך. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון בלילה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/11/2009

אירה שלום,
    יש סיבות שונות לכאבי גב אבל אופי הכאב שאת מתארת עשוי להתאים לכאב ממקור דלקתי. כאב כזה קיים בדלקות מפרקים כמו Ankylosing spondylits ומחלות דומות. כדי לאבחן מחלות אלו כדאי להתבדק על ידי ראומטולוג ועל פי הצורך לבצע הדמייה מתקדמת יותר של עמוד השידרה והאגן, כמו MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון בלילה

אירה
    16/11/2009

שלום
    תודה לתשובתך.
    רציתי לדעת מה הבדל בין הבדיקה MRI לבדיקה מיפוי עצמות ומה עדיף לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/11/2009

אירה שלום,
    MRI ומפוי עצמות הן בדיקות שונות הן מבחינת שיטת הבדיקה והן מבחינת המידע המתקבל. במפוי עצמות מזריקים חומר רדיואקטיבי המתפזר בכל עצמות השלד ומתרכז בצורה מוגברת באיזורים של דלקת, חבלה וכו'. בדיקה זו יכולה לתת סקירה כללית של העצמות. אם מפוי העצמות תקין לחלוטין זה מפחית את הסכוי לקיומו של תהליך דלקתי. אבל תוצאה פתולוגית במפוי עצמות אינה מאד ספציפית ואינה נותנת אבחנה מדוייקת. MRI היא בדיקה בה משתמשים בשדה מגנטי חזק מאד כדי לייצר תמונה מפורטת של העצמות והמפרקים (או של איברים אחרים). בדיקה זו נותנת מידע מדוייק הרבה יותר לגבי טיבו של תהליך דלקתי היקפו ומיקומו. הבדיקה יקרה הרבה יותר וכרוכה בשהייה יחסית ממושכת בתוך מכשיר צפוף למדי וסגור, מה שמהווה בעייה עבור אנשים הסובלים מקלאוסטרופביה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו