מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס וארתרלגיותaviva11/11/2009
שלום,
אני מאובחנת כחולת לופוס מזה כשנתיים. התסמינים שהופיעו: שילוב של אפטות, ארתריטיס, ANA ו- DNA הטיפול התרופתי שמקבלת הינו פלקווניל.
לאחר כחצי שנה של שימוש בפלקווניל נאמר לי כי אין לי יותר דלקת מפרקים ונראה כי המחלה במצב יציב וטוב.
מאידך - אני סובלת יום-יום כאבי מפרקים נודדים המופיעים לקראת שעות אחה"צ, לעיתים אף התנפחויות (בעיקר בכפות הידיים), צולעת מוגבלת ובעיקר מתסוכלת כי נראה לי שלא מתייחסים לזה ברצינות - איך יכול להיות "מצב טוב" אם כ"כ כואב לי???
האבחנה המקצועית של הראומטולוג הינה: ארתרלגיות, או בשפת העם: כאב במפרק, ללא נפיחות או סימנים אחרים של דלקת.
שאלתי היא: מה יכול לגרום לכאבים הללו אם זו לא דלקת? האם עליי פשוט לקבל את האבחנה הזאת ולהרים ידיים מלמצוא סיבה ממשית לכאב? נמאס לי לסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביבה
יעל14/11/2009שלום אביבה לא את ממש לא חייבת לקבל את התשובה ולהרים ידים,אם זה לא מספק אותך המשיכי לבדוק לברר ולקרוא .כאבים הם דבר שקשה לטפל בו ,אי לכך שיש הרבה אפשרויות טיפול כולל הרפואה המשלימה,אולי משם יגיע המזור.
בריאות והחלמה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל ואביבה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/11/2009מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת בדלקת מיפרקים , כיבים בפה, תופעות בעור, ומעורבות מערכות אחרות.
בנוכחות בדיקות דם מתאימות כגון ANA ונוגדנים כנגד DNA.
כאשר המחלה קלה יחסית שמוגדר כמערובות במיפרקים ובעור כמו התיאור שלך הטיפול הוא פלווניל, נוגדי דלקת ,ולעיתים אם לא מספיק מוסיפים פרדניזון במינון נמוך או מתוטרקסאט.
אני ממליצה על המשך טיפול בפלקווניל לאורך ממושך.
המחלה מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)