לופוס וארתרלגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס וארתרלגיות
    aviva
    11/11/2009

שלום,
    אני מאובחנת כחולת לופוס מזה כשנתיים. התסמינים שהופיעו: שילוב של אפטות, ארתריטיס, ANA ו- DNA הטיפול התרופתי שמקבלת הינו פלקווניל.
    לאחר כחצי שנה של שימוש בפלקווניל נאמר לי כי אין לי יותר דלקת מפרקים ונראה כי המחלה במצב יציב וטוב.
    מאידך - אני סובלת יום-יום כאבי מפרקים נודדים המופיעים לקראת שעות אחה"צ, לעיתים אף התנפחויות (בעיקר בכפות הידיים), צולעת מוגבלת ובעיקר מתסוכלת כי נראה לי שלא מתייחסים לזה ברצינות - איך יכול להיות "מצב טוב" אם כ"כ כואב לי???
    האבחנה המקצועית של הראומטולוג הינה: ארתרלגיות, או בשפת העם: כאב במפרק, ללא נפיחות או סימנים אחרים של דלקת.
    שאלתי היא: מה יכול לגרום לכאבים הללו אם זו לא דלקת? האם עליי פשוט לקבל את האבחנה הזאת ולהרים ידיים מלמצוא סיבה ממשית לכאב? נמאס לי לסבול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס וארתרלגיות

הוספת תגובה

• שלום אביבה

יעל
    14/11/2009

שלום אביבה לא את ממש לא חייבת לקבל את התשובה ולהרים ידים,אם זה לא מספק אותך המשיכי לבדוק לברר ולקרוא .כאבים הם דבר שקשה לטפל בו ,אי לכך שיש הרבה אפשרויות טיפול כולל הרפואה המשלימה,אולי משם יגיע המזור.
    בריאות והחלמה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל ואביבה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    15/11/2009

מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת בדלקת מיפרקים , כיבים בפה, תופעות בעור, ומעורבות מערכות אחרות.
    בנוכחות בדיקות דם מתאימות כגון ANA ונוגדנים כנגד DNA.
    כאשר המחלה קלה יחסית שמוגדר כמערובות במיפרקים ובעור כמו התיאור שלך הטיפול הוא פלווניל, נוגדי דלקת ,ולעיתים אם לא מספיק מוסיפים פרדניזון במינון נמוך או מתוטרקסאט.
    אני ממליצה על המשך טיפול בפלקווניל לאורך ממושך.
    המחלה מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו