כן סיוגרן או לא סיוגרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כן סיוגרן או לא סיוגרן
    נעמה
    13/11/2009

בת 32.לפני כשנה וחצי הייתה לי דלקת באזור האוזן אך זה לא היה קשור לאוזן. א.א.ג בדק ואמר שהכל בסדר. נתן לי ארטופן נוגד דלקת ל5 ימים והפניה לפה ולסת. ביום ה-4 או ה-5 ללקיחת הכדור, הרגשתי לא טוב. הלשון שלי התנפחה והיה לי יובש בפה.
    הלכתי למר"מ שם אמרו שזאת כנראה תגובה אלרגית ואמרו לי להפסיק את הכדורים ולקחת הייסטון
    למשך 10 ימים. היובש התחזק ואפילו החמיר. רופא המשפחה אמר שזו תגובה שאופיינית לכדור הזה
    וכשאסיים את הטיפול, זה יעבור. אבל זה לא עבר... ואז התחילו ברורים בעניין היובש בפה והם נמשכים עד כה.כאשר בתהליך היו מעורבים א.א.ג, רופא משפחה, פה ולסת, ראומטולוגית.
    אולטרסאונד ראש וצוואר היה תקין, אולטרסאונד בלוטות רוק נמצא תקין, עשו לי ANA ו-ENA
    והתשובה הייתה שלילית.
    אין סינוביטיס באף מפרק ואין הגבלה בטווח התנועה במפרקים כולל TMJ'S
    מדדי דלקת CRP 10.8 . נבדקתי ע"י רופא עיניים , מבחן שירמר תקין.

לפני שבועיים עשיתי ביופסיה של בלוטות רוק וזאת התוצאה שקיבלתי מבית חולים תל השומר:
    החומר שנשלח: bx of minor salivary gland
    אבחנה קלינית: sjogren's
    פירור חום בקוטר 0.3 ס"מ סומן בדיו
    אבחנה: minor salivary gland biopsy:
    -salivary gland tissue with a tiny infiltrate of mononuclear cells

רופא א.א.ג שהסתכל אמר לי שזו לא תמונה שאופיינית לסיוגרן כי יש הסתננות של מעט תאים.
    רופא משפחה נתן לי את אותה התשובה ואני לא מבינה הרי כתוב כאן בבירור מה האבחנה הקלינית
    אז למה התשובה לא ברורה להם? כתוב כאן בפירוש שזה סיוגרן.

נא תשובתכם בהקדם האפשרי

דגנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כן סיוגרן או לא סיוגרן

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/11/2009

נעמה שלום
    האבחנה הקלינית שמצויינת בתשובה היא האבחנה שבגללה נשלחת לביופסיה, לא התוצאה של הביופסיה. כלומר זו בעצם השאלה ששאל הרופא אשר הפנה אותך לביופסיה. האבחנה הפתולוגית היא מה שמתואר בהמשך - ומשמעותה - הסננה קטנה מאד של תאי דלקת שכנראה לא הספיקה כדי לקבוע שבאמת מדובר בסיוגרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עוד הבהרות לגבי תוצאות הבדיקה

נעמה
    16/11/2009

תודה רבה על התשובה. האם לא מספיק שיש הסננה של תאי דלקת כדי לקבוע שמדובר בסיוגרן? האם האבחנה נקבעת לפי כמות תאי הדלקת? מהי הכמות שצריכה להיות כדי שתיקבע אבחנה כזאת? האם התוצאה שקיבלתי יכולה להעיד על מחלה ראומטית אחרת שעליי להמשיך ולבדוק כי הרי הם לא כתבו איזה סוג של תאים חד-גרעיניים הסתננו כדי לקבוע שזה סוג התאים שמאפיין דווקא סיוגרן ולא משהו אחר.

האם במצבי אני צריכה מעקב? צריכה לקחת תרופות כל החיים? האם זה יכול להחריף ויכולים להסתנן עוד תאי דלקת כך שזה כן יגיע להגדרה של סיוגרן? האם אני יכולה להכנס להריון על אף ולמרות הממצא הזה? האם מבחינה גנטית אני יעביר לילדים שאלד בעתיד את הסיכוי לחלות במחלה? אם כן, מהו הסיכוי?

מצטערת על ההתקפה בשאלות. פשוט מרגע שקיבלתי את התוצאות אנימאוד מבולבלת ועד שיגיע
    התור שקבעתי לראומטולוגית, אני צריכה שמישהו מומחה יעשה לי קצת סדר בעיניינים....

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/11/2009

נעמה היקרה,
    הקביעה אם כמות התאים הדלקתיים מספיקה או לא לאבחנה של סיגורן היא של הפתולוג אשר בודק את הביופסיה וקשה לי לחוות דיעה על כך. לא מדובר במספר מסויים של תאים אלא מהתרשמות כללית מהביופסיה תוך השוואה לממצאים במיקרים דומים בעבר. ההחלטה לגבי מעקב תלוייה בקליניקה כלומר בסימפטומים מהם את סובלת ובממצאים בבדיקה גופנית. גם אם מדובר במחלת סיוגרן אין כל הכרח כי המחלה תעבור לילדיך. אמנם קיימת נטייה משפחתית מסויימת למחלות אוטואימוניות אבל יש סכוי טוב לכך של תהיה כל העברה של המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופאה ביקשה פרפרנטים כדי לבדוק זאת

נעמה
    22/11/2009

תודה על התשובה

בינתיים הצלחתי להפגש עם הרופאה שאמרה שבאמת (למרות שהסיכוי גבוה מאוד) היא עוד לא יכולה להגיד שמדובר בסיוגרן. היא כתבה מכתב למחלקת פתולוגיה שיתנו לי סליידים (פרפרנטים)
    ואני אביא לה אותם כדי שהיא תיקח את זה לבי"ח אחר שבו היא עובדת ותבדוק את זה עם הפתולוג.
    היא אמרה שאפשר ללמוד הרבה מאוד מהביופסיה. בנוסף, היא נתנה לי גם בדיקות דם חוזרות ונוספות כדי שיתנו לה תמונה רחבה ומקיפה ויש לי תור בעוד כחודש. עד אז, היא תוכל לאסוף את כל הנתונים ולהסביר לי איפה אני עומדת

בינתיים אני לא ממש ישנה טוב (קמה כל יום בחמש בבוקר) ובוכה דיי הרבה על מר גורלי

אני לא מאחלת לאף אדם לחלות בגיל כ"כ צעיר ובכלל

נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם המשך בירור לסיוגרן

נעמה
    10/12/2009

העברתי לרופאה את הפרפרנטים לבדיקה וזה ייקח זמן. בינתיים היא נתנה בדיקות דם מיוחדות
    שקשורות למחלות ראומטולוגיות.
    אני מזכירה שהביופסיה שעשיתי בשפה לא הייתה תקינה ושנמצאו תאי דלקת שהסתננו לבלוטות הרוק(כמות מזערית)

בתוצאות בדיקות הדם יש כמה מדדים לא תקינים:
    crp 9.10mg/l(0.00-5.00
    esr 33.00 mm/hour(2.00-25.00
    neutrophils 70.00 (46.00-68.00)
    mcv 78.00 fl (80.00-98.00
    mch 26.20 pg (27.0-33.00
    albumin pep 55.40% (55.80-66.10

יש לי תור לרופאה הראומטולוגית רק בעוד חודש וחצי. אודה אם רופא ראומטולוג יוכל להסביר לי מה מצבי והאם לפי בדיקות הדם אפשר להגיע למסקנה שמדובר בסיוגרן או במחלה אחרת

והאם במצבי אני צריכה לקחת תרופות באופן יומיומי או רק להיות במעקב

תודה מראש

נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    11/12/2009

נעמה שלום
    הבדיקות שהראית מעידות על דל'קת אך אינן ספציפיות למחלת סיוגרן (כלומר הן עשויות להתאים לסיוגרן או לכל מחלה דלקתית אחרת). צריך לחכות לתוצאות הבדיקות הספציפיות כמו ANA, antiRo anti La וכמובן לתוצאות הרביזיה הפתולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחזקי נא

חדווה לופן
    11/12/2009

נעמה יקרה התחזקי נא. אמי ז"ל הורישה לי את המחלה הנ"ל, היא פרצה אצלי בגיל 22,
    אצל בני בגיל 20, אנו מחזקים עצמנו במעט מאוד תרופות אגרסיביות ( כסטרואידים, ליריקה, סימבלטה או איקסל} שומרים על תזונה נכונה עליה תמליץ לך כל דיאטנית קלינית, מקפידים לקחת תוספות מזון נכונות, עליה ימליץ לך הומיאופט, ונעזרים באמבטיות מרפא של ים המלח.
    מאחלת לך ללכת בדרכינו. ראי נא, למרות 47 השנים בה לוקה אני במחלה אני עדין חיה, נושמת
    ומתפקדת בדרכי המיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו