פריחונדריטיס ואנקלוזינג ספונדיליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחונדריטיס ואנקלוזינג ספונדיליטיס
    אפי
    19/11/2009

שלום רב
    אובחנתי כחולת א.ס למרות שאין לי רקע תורשתי או משפחתי (אבחנה על סמך תלונות ובדיקות MRI).
    כעת לאחר אשפוז של כמה ימים בעקבות פריכונדריטיס וכן other acute otitis externa
    מעולם לא היו לי בעבר ענייני אזניים. אני לא שוחה ולא הייתי בבריכה או בים.
    תהיתי אם יכול להיות קשר למחלה, מה ידוע ומה עושים.
    אני במהלך טיפול אנטיביוטי בציפרוקסין (500 כפול 2) וטיפול מקומי בדקאוטיק. במקביל בגלל ירידה קלה בשמיעה הוחלט על 60(!) פרדניזון ליום ל8 ימים ואחכ לרדת ב10 מג בכל יומיים.
    אני חוששת מאד מעניין הסטרואידים ותוהה אם אפשר לוותר (האם נטילת פרדניזון לא מגבירה סיכון לשפעת החזירים?).
    יש לציין כי גילי הוא 34. כמו כן CRP גבוה בביהח29.59 (הטווח 0-5).
    אודה לכל תובנה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/11/2009

אפרת שלום,
    שאלה מעניינת... להערכתי יתכן מאד שיש קשר בין הדברים. דלקת סחוסים כמו שאת מתארת עשוייה להיות ביטוי של המחלה הנדירה יחסית Relapsing Polychondritis, מחלה דלקתית אשר פוגעת בסחוסים באזניים ובדרכי הנשימה העליונות. מעניין לציין שגם במחלה זו, כמו ב - Ankylosing spondylits, עלולה להיות פגיעה במפרקי ה - Sacro iliac. כלומר, יתכן שמדובר ב- Relapsing polychondritis ולא ב - Ankylosing spondylitis מלכתחילה. מבחינת הטיפול בסטרואידים,
    מובן שלסטרואידים יש תופעות לוואי רבות, כולל הגברת הסיכון לזיהומים (בין היתר כנראה גם שפעת החזירים) אבל זה תלוי במשך הטיפול ובמינון. במקרה שלך מדובר בקורס קצר יחסית של סטרואידים ונראה שהסיכון אינו רב. בכל מקרה מומלץ גם להתחסן נגד שפעת החזירים וכך להפחית מאד את הסיכון להדבק במחלה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. האם למחלה זו יש שם בעברית

אפי
    19/11/2009

?
    אשמח לנסות למצוא מידע אודותיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/11/2009

אפרת שלום
    לא ידוע לי על שם בעברית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו