אנקילוזיס ספונדליטיס מזה שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנקילוזיס ספונדליטיס מזה שנתיים
    אלי
    24/11/2009

שלום אני בן 19 סובל מזה כשנתיים מ אנקילוזיס ספונדליטיס לפני תקופה התגייסתי לצה"ל עם פרורפיל זמני חשוב לציין שאנקילוזיס ספונדליטיס זו היא אבחנה של הרופא אפילו ששום הדמיה לא הראתה זאת הייתי על פרופיל זמני לפני הצבא ושנכנסתי לצבא גם שאני תקופה בצבא הכאבים התחזקו מאוד והוחלט לשלוח אותי לראומטולוג בבית החולים שרון רציתי לדעת מה הוא יגיד לי אני לא רואה את עצמי ממשיך את השירות ככה הכאבים חזקים אני גורר את הרגל מכאבים ויש לי כאבים בכף רגל שמאל רציתי לדעת מה לעשות ואיך הוא יוכל לאמת תמחלה ולגבי המשך השירות הצבאי תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/11/2009

אלי שלום,
    האבחנה הוודאית של מחלה זו בדרך כלל אכן דורשת הדמייה. צילום, CT או MRI של עצמות האגן יכול להדגים דלקת במפרקי האגן האחוריים - סאקרו-אילאיטיס - ואין ספק שכדאי לבצע הדמייה. גם בדיקת הדם הגנטית HLA-B27 יכולה לתמוך באבחנה (אם היא חיובית) למרות שאינה מדוייקת ב - 100%.
    חשוב לבצע את הבירור המלא כיוון שיש היום טיפולים יעילים ל - Ankylosing spondylits ובעיקר התרופות הביולוגיות אשר יכולות להקל מאד על הכאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי בדיקות אלו

אלי
    24/11/2009

CT MRI וצילומים היו כל מיני שרידים לפני שנהפרופסור רוזנר מאוד תמך באבחנה למחלה
    כרגע הכאבים התחזקו מאוד לאחר אתופן 600 שוב ציינתי כי אני בשירות הצבאי והייתי מוכן לדעת מה אפשר לעשות לגבי זה הפרורפיל אומנם נמוך אבל אני לא רואה את עצמי מסיים את השירות+ טירונות שעוד לא התחלתי בגלל שאני ממתין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/11/2009

אלי שלום
    כפי שציינתי, אם אמנם האבחנה מבוססת ויש כאבים חזקים למרות טיפול בתרופות כמו אתופן, יש לשקול את הטיפול בתרופות ביולוגיות (רמיקייד, הומירה או אנברל). כדאי להתייעץ בנושא זה עם ראומטולוג מטעם הצבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו