שאלה לגבי סימבלטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי סימבלטה
    אירית
    26/11/2009

שלום ד"ר אבלין

אני מטופלת כחצי שנה בתרופת סימבלטה מינון - 60 ( 30 בבוקר ו- 30 בערב)

בכל אופן התרופה גרמה לי להשמנה של שישה קילו (קילו בחודש), גם ככה אני בחורה

מלאה , בכל אופן הפרופסור אצלו אני מטופלת אמר שאם אני מרגישה
    טוב להוריד המינון ל- 30 , גם לפני כחודשים שהורדתי המינון המשכתי להשמין.

לפני הטיפול התרופתי משקל גופי תמיד היה מאוזן .

לא יודעת מה לעשות היות ועם התרופה מרגישה טוב ומפחדת להפסיק , מצד שני
    גם עליה של קילו בחודש זה הרבה,

האם מרכיבי התרופה הם אלה שגורמים להשמנה? כיון שגם עם דיאטה איני מצליחה לרדת במשקל
    לאיזו תרופה אחרת אני יכולה לעבור, אני קוראת שרוב התרופות נוגדות הדיכאון גורמות
    להשמנה. וגם הלירקה שהיא מקבוצה אחרת של תרופות גורמת להשמנה מרובה אצל אנשים.
    אני ממש בדילמה לא יכולה להרשות לעצמי לעלות אפילו עוד קילו

אנא עזרתך תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי סימבלטה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/11/2009

אירית שלום,
    ניתן לשקול החלפה של הסימבלטה ומעבר ל - IXEL - תרופה אנטי דכאונית אשר אושרה לאחרונה בארה"ב כטיפול ספציפי לפיברומיאלגיה ואשר עשוייה לא לגרום לעלייה במשקל. אגב, תופעות הלוואי הן מאד אינדיבידואליות. יש אפילו חולות שיורדות במשקל כתוצאה מטיפול בסימבלטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סימבלטה

אירית
    29/11/2009

קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה,
    בפנייתי לפרופסור אצלו אני מטופלת לגבי החלפת התרופה לIXEL תשובת הרופא הייתה כי אין תרופה נוגדת דיכאון שאינה משמינה ולכן עליי להחליט האם עליי לסבול מכאבים או להיות שמנה ולא לסבול מכאבים.
    ד"ר האם רופא המשפחה שלי יכול לתת לי את תרופת הIXEL ומהו המינון המומלץ(לקחתי סימבלטה 30 מ"ג ביום) והפסקתי, וכרגע אני מרגישה גרוע ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/11/2009

אירית שלום,
    המינון המומלץ של IXEL בפיברומיאלגיה הוא 50 מ"ג פעמיים ביום. מומלץ להתחיל במינון נמוך, כמו 12.5 מ"ג ליום ולעלות משך מספר ימים עד למינון של 50 מ"ג פעמיים ביום. במיקרים מסויימים עולים אף יותר, עד 100 מ"ג פעמיים ביום.
    בעיקרון כל רופא יכול לרשום את התרופה כטיפול בדיכאון, אך תאלצי לשלם עליה מחיר מלא. כאמור התרופה אינה רשומה בארץ כטיפול לפיברומיאלגיה ולכן הטיפול באינדיקציה זו בארץ ייחשב לטיפול נסיוני ומחייב אישור של משרד הבריאות (טופס 29ג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי איקסל

אירית
    10/02/2010

ד"ר אבלין שלום

התחלתי לקחת את האיקסל בהמלצתך ( הפסקתי את הסימבלטה שמאד עזרה לי
    אך גרמה לי להשמנה).

התחלתי עם מינון נמוך 25 מ"ג ( לא קיים בקופת חולים 12.5. מ"ג) , כבר ארבעה ימים
    אני לוקחת את התרופה. יש לי כאבים נוראיים לא ישנה בלילה בכלל , לקחתי שני
    כדורי וליום (5 מ"ג) גם לא עזרו להרדמות. כמה זמן יעבור עד אשר ארגיש שיפור.
    האם האיקסל עוזרת גם לבעיות שינה? והאם אחרי ארבעה ימים אפשר להגדיל המינון
    ל- 50 מ"ג ?

אני ממש מיואשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/02/2010

אירית שלום,
    האיקסל אינה תרופה ספציפית לשינה ויתכן שבאמת יהיה צורך בתרופה אחרת כדי לעזור בתחום זה. אחרי מספר ימים של טיפול אכן אפשר לעלות במינון ל - 50 מ"ג פעמיים ביום. צריך להמשתין מספר שבועות (לפחות שבועיים שלושה9 דכי להעריך את יעילות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי איקסל

אירית
    10/02/2010

תודה ד"ר אבלין

איזה תרופה יש לקחת בינתיים יחד עם האיקסל כדי שאוכל להירדם , פשוט הכאב
    אינו מרפה ולא מאפשר לי לישון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    11/02/2010

אירית שלום,
    בטווח הקצר אפשר להיעזר בתרופות שינה כמו בונדורמין, אבל צריך לקחת בחשבון ששימוש ממושך בתרופות כאלו מוביל להתרגלות אליהן ואז הרבה יותר קשה להסתדר בלעדיהן. מלתונין היא תרופה טבעי אשר יכולה לעזור ב"סידור שעות השינה". ואינה גורמת להתמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו