לופוס וחיסון - ד"ר ג'יזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס וחיסון - ד"ר ג'יזל
    אורלי
    26/11/2009

שלום
    אני חולת לופוס ברימסיה זמן רב, פלקוניל 200 ביום ופרדניזון 5.
    מהו הסיכון שבלקיחת החיסון לשפעת רגילה ושפעת חזירים?
    האם כדאי להתחסן?
    המסרים הסותרים באתרים השונים מבלבלים ומפחידים...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס וחיסון - ד"ר ג'יזל

הוספת תגובה

• אורלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    26/11/2009

ההנחיות:
    בחולה מתחת לגיל 65 עם מחלה אוטואימונית ומטופלת בתרופות שמדכאות את מערכת החיסון רצוי להתחסן נגד שפעת חזירים.
    הכוונה שאם החולה מטופלת בפרדניזון לפחות 10 מ,ג או יותר או מטופלת בציקלופוספמיד או אימוראן או סלספט או לחילופין סובלת ממחלה פעילה עם מעורבות מערכות חיוניות- ההמלצה היא להתחסן נגד שפעת חזירים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

אורלי
    01/12/2009

כלומר במצבי כיום העדיפות היא להימנע מהחיסון מאחר והמחלה ברמיסיה והתרופות הינן נמוכות מהמינון המומלץ לחיסון..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    02/12/2009

אני רוצה להדגיש שאין הנחיות ברורות לגבי כך.
    בהנחיות האמריקנית לראומטולוגיה מציינים שכל החולים עם מחלה אוטואימונית (שכולל לופוס-זאבת) צריכים לקבל חיסון. מוסיפים שחולים שמקבלים כל סוג של תרופה שיכולה לדכאות את מערכת החיסון כמו מתוטרקסאט אמורים לקבל את החיסון. לא התיחסו למידת פעילות המחלה.
    אני סבורה שחולה עם זאבת בהפוגה, ללא עדות למחלה וגם בבדיקות מעבדה תקינות ומקבלת פלקווניל בלבד- אין צורך בחיסון נגד שפעת חזירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו