מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- asעינת08/12/2009
שלום רב
בשנה האחרונה נטלתי תרופות לטיפול ב ra שלא צלחו במיוחד.
בחודש האחרון גברו הכאבים שבעבר היו בשורשי כפות הידיים בלבד לאיזור הכתף - תחושת שריפה והנורא מכל ברגליים , בברך ובעקבים מאד.
כאבי גב הדומים לכאבי צירי לידה.
בצילום נראה אובלירטציה של המפרק השמאלי כמעט כולו והימני בחציו העליון (עש.מתני).
הוסבר לי שזוהי מחלת as.ועליי להתחיל לקבל רמיקייד.
קשה לי מאד ללכת, בעיקר לדרוך על העקבים.
אודה לך על הסבר לגבי השלכות המחלה.
אני בת 31. הקטנתי משרה עקב המחלה ,כל חיי השתנו מאז התגברות הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/12/2009עינת שלום,
על פי הפרטים שאת מציינת אני מבין שמדובר באובליטרציה של מפרקי ה - Sacro iliac בצילום של האגן. המושג אובליטרציה משמעותו מחיקה. הכוונה במקרה זה להתאחות העצמות האחוריות של האגן, עם מחיקה של המרווח המפרקי התקין שאמור להופיע בין העצמות. יש לציין שמדובר במפרק אשר גם באופן נורמאלי טווח התנועה שלו הוא מינימאלי, כך שמחיקתו אינה גורמת לאובדן רב מבחינה תפקודית. עם זאת הדלקת שמובילה למחיקה בהחלט גורמת לכאבי גב קשים.
דלקת מסוג זה מכונה סקרואילאיטיס. לרוב סקרואילאיטיס היא ביטוי של המחלה המכונה Ankylosing Spondylitis או בקיצור - AS. במיקרים נוספים סקרואילאיטיס יכולה להיות בטוי של דלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס, או של זו המלווה מחלת מעי דלקתית כרונית כמו מחלת כרון.
מחלות מפרקים אלו מערבות בנוסף מפרקים אחרים בשלד ובעיקר בעמוד השדרה, אך עשויות לפגוע גם במפרקים היקפיים כמו כתפיים, ירכיים וברכיים. כאבים בעקבים במקרה זה עשויים להיות כתוצאה מדלקת של גידים באיזור כף הרגל (מצב המכונה Plantar fasceitis ).
החדשות הטובות הן שסוגים אלו של מחלות מפרקים אכן מגיבות בצורה מצויינת לטיפול בתרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF שהן: רמיקייד, הומירה ואנברל. תרופת אלו יכולות להביא להקלה מאד משמעותית בכאב ולאפשר חיים נורמאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)