פיברומיאלגיה- איך ממשיכים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה- איך ממשיכים?
    אדוה
    10/12/2009

שלום!
    לאחרונה אובחנתי כחולת פיברו...לפני חודשיים התפטרתי מעבודתי הפיזית מכיוון שלא יכולתי להמשיך כך עם כל הכאבים וחוסר השינה, במשמרות מטורפות ועבודה קשה מאוד בשעות לא שיגרתיות, אציין שאני סובלת גם משחיקת סחוס בבירכיים בעקבות ניתוח לכריתת מיניסקוס לפני 8 שנים וגם מתת פעילות בלוטת התריס אני נוטלת אלטרוקסין. שאלותיי הן כאלה:
    1. איך אני חוזרת למעגל העבודה? איזה מקצוע? עבודה פיזית ומאומצת לא באה בחשבון כמו גם ישיבה על כיסא ל 8 שעות אינה עוזרת כלל ואפילו מחמירה את מצב הכאבים (במיוחד באגן)למישהו פה יש רעיון? גלגל הצלה בשבילי?
    2. מישהו פנה לביטוח לאומי? יש איזה שהם זכויות? נכות? אני מעדיפה לעבוד ולא לשבת בבית ולסבול...
    3. אילו טיפולים (הידרותראפיה וכו...) הכי מומלצים והאם יש עזרה/ החזר דרך קופות החולים? איך אפשר לממן את כל זה עלמנת להבריא ולשוב לחיות חיים נורמאליים?

אציין: שגם אני נתקלת ברופא משפחה אטום שצוחק לי בפרצוף על האבחנה של הפיברו...על העייפות הכרונית שלי, על הכאבים והוא לא בדיוק משתף פעולה- הייתי צריכה לריב אתו שיעדכן את חוות דעתם של הראומטולוגים בתיק האישי שלי. למה האטימות והזלזול הזה? ומשפט המחץ: את צעירה מדי (בת 36) לא מספיק אני סובלת אני בהרגשה שאני צריכה להתחנן על חיי שמישהו יועיל בטובו לעזור לי

תודה ויום טוב- אשמח לכל תגובה,רעיון, עצה מועילה וכו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/12/2009

אדווה שלום
    את מאד צודקת בשאיפתך ךלחזור למעגל העבודה. ככלל, אין ספק שאחת המטרות החשובות בטיפול בפבירומיאלגיה הוא לשמור על רמה תקפודית גבוהה ככל האפשר. מצד שני חוות אשר שוקעות במעגל של חוסר פעילות מגיבות הרבה פחות טוב לטיפול. מבחינה תעסוקתית, לעיתים יש צורך להתאים את שעות העבודה ואת אופי העבודה כמו למשל להתחיל לעבוד שעה מאוחר יותר ולהמנע מסוגים מסויימים של פעילות גופנית נמרצת. רופא תעסוקתי עשוי לסייע בנושאים אלו.
    הפנייה לביטוח לאומי אינה פשוטה ודורשת זמן ומשאבים. כמו כן כמו שאת עצמך אומרת, עדיף לעבוד ולא לשבת בבית ולסבול. עם זאת יש חולים הפונים לביטוח לאומי ואף זוכים בסופו של דבר בהכרה עקב פיברומיאלגיה.
    הידרותרפיה היא סוג טיפול עשוי להקל על חולי פיברומיאלגיה. בקופות הטיפול ניתן על תקן של טיפול פיזיותרפי ויש מגבלות על מספר הטיפולים המאושרים בשנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

דורית
    13/12/2009

אני מבקשת לדעת איזו תרופה יכולה להקל על כאבים במחלת פיברומיאלגיה?. אני נוטלת סימבלטה 600 אחת ליום ואת התרופה קיבלתי לנורופטיה עוד לפני שאובחנתי כחולת פיברו.האם אטופן יכול לעזור והאם זה בטוח להשתמש בו לאורך זמן? (אני בת 51 , חולת סכרת נעורים תלויה באינסולין)
    תודה מראש
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/12/2009

דורית שלום,
    אתופן היא תרופה אנטי דלקתית ולכן אינה מאד יעילה כטיפול לפיברומיאלגיה. יחד עם זאת היא עשויה להקל אם יש מרכיב מקומי של דלקת או בעיה אחרת כמו שחיקת סחוסים. טרמדקס היא תרופה חזקה יחסית לכאב אשר יעילה יחסית כטיפול נוגד כאב בפיברומיאלגיה. זאת כמובן מעבר לטיפול ארוך הטווח בתרופות כמו סימבלטה וליריקה אשר במקרים רבים מביא להפחתה הדרגתית בכאבים. יש להיזהר בזמן טיפול משולב בסימבלטה וטרמדקס, עקב חשש לאינטראקציה בין התרופות. כל טיפול כזה צריך להתבצע תחת השגחה של רופא אשר בקי בנושאים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש גם טיפולים אלטרנטיבים שמקילים על

דר סוס
    14/12/2009

שווה לנסות! אשיתי כבר חולה בפיברו 10 שנים ולא מעט בזכות הטיפולים האלטרנטיבים היא עומדת על הרגליים.
    שווה לנסות, זה לא מזיק . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו