מלטונין לפיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין לפיברומיאלגיה
    עומר
    11/12/2009

שלום,
    אני בן 20, חולה בפיברומיאלגיה ובקרוהן. סובל לאחרונה מבעיות ריכוז, עייפות וכאבים. נוטל סימבלטה במינון 60 מ"ג ביום (וגם רפאסאל בשביל הקרוהן, 3 גרם ביום).
    מכיוון שאמנם אני נרדם בלי בעיה, אבל השינה שלי לא טובה, מאוד קלה וכוללת התעוררויות רבות (אני לא קם מהמיטה אבל אני ער בעודי שוכב במיטה) אני שוקל לנסות לנטול מלטונין.
    אני מניח שאין מחקרים בנושא מלטונין ופיברומיאלגיה (אם יש אז תקן אותי כמובן...) ולכן רק ארצה לשאול, האם יש סכנה בנטילה של מלטונין בתור ניסיון במשך כחודש (אגב, איזה רופא יכול לרשום מלטונין?), תוך כדי שאני ממשיך לנטול את התרופות שרשמתי שאותן אני נוטל.

תודה מראש!
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין לפיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/12/2009

עומר שלום
    אין בעיה בניסיון טיפול במלטונין, שהיא תרופה טבעית ובטוחה למדי. אין מחקרים חד משמעיים בנושא של מלטונין בפיברומיאלגיה אם כי מתבצעים מחקרים בנגזרות של מלטונין בארה"ב. את המרשם ניתן לקבל מכל רופא אך התכשיר אינו נמצא בסל הבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עומר
    12/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו