מרשם אלוריל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרשם אלוריל
    גבי
    12/12/2009

שלום.הרופא שלי אמר לי שאני חולה בגאוט{שיגדון} יש לי כמה שאלות1.האם המחלה הזו חולפת2. האם היא מחמירה עם הזמן?3.הרופא נתן לי תרופה בשם אלוריל ובתופעות לוואי רשום שמי שכואב לו הפרקים אסור לו לקחת את הכדור מה עושים ?תודה
    בדיקה יחידות ערך
    תצוגה ערך
    תחתון ערך
    עליון הערותMY_SUBTITLE
    Glucose mg/dL 90.4 55 (....*....) 115 BD1
    Creatinine mg/dL 0.9 0.5 (....*....) 1.2 BD1
    Uric Acid mg/dL 9.61 0 (.........)* 7 BD1
    Creatine Kinase U/L 480 38 (.........)* 174 ערכי ייחוס מתאימים למבוגרים בלבד
    BD1
    CK - MB U/L 24.7 7 (........*) 25 BD1
    CK - MB % % 5 BD1
    AST(GOT) U/L 31 15 (.....*...) 40 BD1
    ALT(GPT) U/L 52 4 (.........)* 41 BD1
    Cholesterol,Total mg/dL 175.3 107 (......*..) 200 BD1
    Triglycerides mg/dL 230.0 3 (.........)* 200 BD1
    HDL Cholesterol mg/dL 38 35 (*........) 55 BD1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרשם אלוריל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/12/2009

גבי שלום,
    הטיפול באלוריל מטרתו להוריד את רמת החומצה האורית וכך למנוע התקפים נוספים של GOUT. יש לציין שרמת החומצה האורית אצלך אכן גבוהה משמעותית ויש מקום להורידו באמצעות טיפול באלוריל.
    הבעייה היא שלא רצוי להתחיל טיפול באלוריל בסמוך להתקף חריף של GOUT (נראה שהשינויים הפתאומיים ברמת החומצה האורית עלולים לגרום בטווח הקצר להתקף נוסף). לכן, מקובל ראשית לטפל בתרופות נוגדות דלקת ובעיקר בתרופה כולכיצין, להתרחק מההתקף לפחות כמה שבועות ורק אז להתחיל טיפול באלוריל.
    אגב, המהלך הטבעי של GOUT הוא שאם לא מטפלים ההתקפים נוטים לחזור בתדירות שהולכת וגוברת תוך יצירת נזק בלתי הפיך למפרקים ולכן בהחלט כדאי לטפל.
    נקודה נוספת: בבדיקות המעבדה קיימת הפרעה מסויימת בתפקוד הכבד ופרופיל שומנים לא טוב (כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים). כדאי לגשת לרופא המשפחה ולבדוק את העניין (למשל לבצע בדיקת אולטראסאונד של הכבד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחג שמח

גבי
    12/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו