מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרשם אלורילגבי12/12/2009
שלום.הרופא שלי אמר לי שאני חולה בגאוט{שיגדון} יש לי כמה שאלות1.האם המחלה הזו חולפת2. האם היא מחמירה עם הזמן?3.הרופא נתן לי תרופה בשם אלוריל ובתופעות לוואי רשום שמי שכואב לו הפרקים אסור לו לקחת את הכדור מה עושים ?תודה
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Glucose mg/dL 90.4 55 (....*....) 115 BD1
Creatinine mg/dL 0.9 0.5 (....*....) 1.2 BD1
Uric Acid mg/dL 9.61 0 (.........)* 7 BD1
Creatine Kinase U/L 480 38 (.........)* 174 ערכי ייחוס מתאימים למבוגרים בלבד
BD1
CK - MB U/L 24.7 7 (........*) 25 BD1
CK - MB % % 5 BD1
AST(GOT) U/L 31 15 (.....*...) 40 BD1
ALT(GPT) U/L 52 4 (.........)* 41 BD1
Cholesterol,Total mg/dL 175.3 107 (......*..) 200 BD1
Triglycerides mg/dL 230.0 3 (.........)* 200 BD1
HDL Cholesterol mg/dL 38 35 (*........) 55 BD1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין12/12/2009גבי שלום,
הטיפול באלוריל מטרתו להוריד את רמת החומצה האורית וכך למנוע התקפים נוספים של GOUT. יש לציין שרמת החומצה האורית אצלך אכן גבוהה משמעותית ויש מקום להורידו באמצעות טיפול באלוריל.
הבעייה היא שלא רצוי להתחיל טיפול באלוריל בסמוך להתקף חריף של GOUT (נראה שהשינויים הפתאומיים ברמת החומצה האורית עלולים לגרום בטווח הקצר להתקף נוסף). לכן, מקובל ראשית לטפל בתרופות נוגדות דלקת ובעיקר בתרופה כולכיצין, להתרחק מההתקף לפחות כמה שבועות ורק אז להתחיל טיפול באלוריל.
אגב, המהלך הטבעי של GOUT הוא שאם לא מטפלים ההתקפים נוטים לחזור בתדירות שהולכת וגוברת תוך יצירת נזק בלתי הפיך למפרקים ולכן בהחלט כדאי לטפל.
נקודה נוספת: בבדיקות המעבדה קיימת הפרעה מסויימת בתפקוד הכבד ופרופיל שומנים לא טוב (כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים). כדאי לגשת לרופא המשפחה ולבדוק את העניין (למשל לבצע בדיקת אולטראסאונד של הכבד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
גבי12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)