כאבים במפרקים וחיסון ל-MMR

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במפרקים וחיסון ל-MMR
    לו
    14/12/2009

שלום רב,

אני בת 28 בריאה בד"כ.

בתאריך 13.9.09 ביצעתי חיסון MMR שכן אני עובדת בבי"ח ונמצאתי כלא מחוסנת לחצבת. בתאריך 25.10 חוסנתי בפעם שניה (יש לציין כי לפני סדרת החיסונים הנ"ל כן הייתי מחוסנת לאדמת וחזרת). מספר ימים לפני החיסון השני (דחף) התחילו לי כאבי במרפקים שייחסתי להרמת בתי הפעוטה. 3 ימים אחרי הדחף התחלתי להרגיש את כל המפרקים בגופי - רגישות שנודדת בין מפרקים ידיים, שורשי כפות הידיים, כתפיים וירכיים ואפילו כפות הרגליים. מאז עברו 6 שבועות ואני עדיין מרגישה כאבים לא חזקים במיוחד בכפות הידיים ומרפקים אולם יותר חלשים מאשר בתקופה הראשונה. לעתים מספר ימים לא כואב ואז שוב חוזר.

כאשר החלו הכאבים ישר חשבתי על החיסון ואכן קראתי שיכולים להיות כאבי מפרקים כתופעת לוואי, אבל האם הגיוני שכל כך הרבה זמן (כבר 6 שבועות)?

מתי כדאי להתחיל בירור בנושא אם בכלל?

יש לציין כי אין נפיחות במפרקים ואין לי שום תופעות חריגות אחרות (טפו טפו).

בברכה,

לו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרקים וחיסון ל-MMR

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/12/2009

לו שלום
    חיסונים נגד וירוסים שונים עלולים לגרום לתופעות לוואי כמו כאבי מפרקים אבל את צודקת בהנחה שתופעות אלו אמורות לחלוף תוך זמן קצר, לרוב מספר ימים. 6 שבועות הן פרק זמן די ארוך מבחינה זו. בכל אופן אם המצב הולך ומשתפר לא צריך להתרגש אבל אם אין שיפור יתכן שכדאי להיבדק אצל רופא ולבצע בדיקות דם בסיסיות בכיוון של מחלות מפרקים, כמו שקיעת דם, CRP, ANA ו - RF.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו