פיברומיאלגיה- לא מוצא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה- לא מוצא
    יונתן
    14/12/2009

שלום ד"ר אבלין,
    בן 30, סובל מפיברומיאלגיה כבר 8 שנים.
    לפני שנה וחצי נכנס בי רכב בחוזקה מאחור מה שהחמיר לי את המצב, נהיו לי כאבי גב וצוואר חזקים מאד וגם בפרקים.
    מלבד "צליפת שוט", נשללה בעיה אורטופדית. בימים האחרונים הכאבים בגב העליו פשוט בלתי נסבלים, אני כבר לא יודע מה לעשות.
    כרגע אני על 30 מ"ג סימבלטה ו150 מ"ג ליריקה- מינונים גבוהים יותר הופחתו בגלל תופעות לוואי. טרמדקס לא עוזר.
    ד"ר, אשמח מאד, למרות שאתה לא מכיר אותי להמלצה כלשהי לכאבים החזקים. אולי ארקוקסיה? משהו אחר? (כמובן שזה יהיה בתיאום עם הרופא)

תודה מראש וחג שמח.

נ.ב: הידרו' לא עזר במיוחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה- לא מוצא

הוספת תגובה

• ברשותך שאלה נוספת

יונתן
    15/12/2009

האם כירופרקטיקה יכולה לעזור?
    רק להזכיר שמעורב פה גם הוויפלש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/12/2009

יונתן שלום
    ארקוקסיה ותרופות אנטי דלקתיות דומות יכולות לעזור כאשר באמת קיים מרכיב "אורטופדי" כמו שאתה מציין, קרי נזק כלשהוא לחוליות, גידים ורצועות או מרכיב מקומי של דלקת. אפשר לנסות. יעילותן של תרופות אלו לטיפול בכאב שנובע "רק" מפיברומיאלגיה פחות גבוהה, אך לעיתים קרובות סך הכאב מורכב ממרכיבים של כאב מרכזי (פיברומיאלגיה) ושל כאב היקפי (דלקות, פגיעה בגידים וכו).
    לגבי כירופרקטיקה, לדעתי כדאי להזהר בטיפול כזה כאשר מדובר בחבלה ישירה לעמוד השדרה הצווארי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו