כאבים בידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בידיים
    עינבל
    15/12/2009

שלום רב
    שמי עינבל ואני בת 28 בערך מגיל 22 אני סובלת בעיקר בחורף מהכחלה של כפות הידיים כאשר קר או כאשר הן נוגעות בדברים קרים . ההכחלה מלווה בכאבים מאוד חזקים שמתחילים מקצות האצבעות עד למרפק הידים ממש משתתקות לי מכאבים זה כאבים חזקים ממש מורגשים בעצמות
    עשיתי בדיקת EMG שיצאה תקינה ועכשיו הפנו אותי לראומוטולוג השאלה שלי היא במידה ומוצאים מה הבעייה שלי האם הפתרון היחיד הוא לקחת כדורים כל החיים (האם יכולים לפגוע בפוריות) או שיש אפשרות לבצע ניתוח שאמור לפתור את הבעייה
    אודה לעזרתך
    עינבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בידיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/12/2009

ענבל שלום,
    הסימפטום שאת מתארת נשמע מתאים לתופעת רינו. מדובר בכיווץ פתאומי של כלי דם קטנים באצבעות, אשר עשוי להופיע לכשעצמו, או כחלק ממחלה ראומטולוגית (אוטואימונית) כללית. הטיפול מאד תלוי באבחון המדויק ולצורך זה כדאי באמת להיבדק על ידי ראומטולוג ולבצע בדיקות דם ספציפיות למחלות אלו. הטיפול הבסיסי הוא כמובן לחמם את הידיים (להימנע ממים קרים, ללבוש כפפות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו