אבקש דעתך ד"ר בנוגע לתסמינים שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבקש דעתך ד"ר בנוגע לתסמינים שלי
    מיכאל
    17/12/2009

שלום רב,
    שמי מיכאל אני חייל בן 21.
    הפנו אותי לפורום זה מפורום אחר כאשר ציינו כי יש לך ידע נרחב בתחום תסמונת התשישות הכרונית.
    לפני כ-12 חודשים החלו להופיע אצלי תסמינים רבים המתמשכים עד היום ואף נהיים חזקים יותר ומתמשכים יותר.

כאבי ראש תקופים.
    כאבי פרקים בעיקר באיזורי הגפיים ועמוד השדרה.
    כאבי בעצמות הגפיים.
    תקופות ממושכות של חום (ארבעה ימים לערך)/ שבוע של חום אך החום הוא רק בלילות.
    הזעות לילה לסרוגין.
    כאבי אוזניים.
    ירידה במשקל ובתאבון.
    כאבי גרון/שקדים נפוחים/שיעול רב.
    עייפות! ללא כל אפשרות לפעילות פיזית מתמשכת.
    בלוטות לימפה מוגדלות באיזורים שונים בגוף.
    ANA חיובי/שלילי משתנה מדי חודש.

עברתי את הבדיקות הבאות:
    6 אישפוזים ב 2 בתי חולים שונים (ההבחנה היתה שאין לי סרטן. יפה מאוד)
    פעמיים MRI מח.
    פעמיים CT כל הגוף.
    קולונסקופיה.
    גאסטרוסקופיה.
    ביופסיית - צקום, תרסריוו, עור.
    אני משער שכל דאגנוזיה מקובלת לדם.

בקיצור כל הבדיקות שציינתי יצאו כתקינות ולא חריגות (למעט בלוטות לימפה בשערי הריאה ובאיזורי המעיים ב CT).

כבר כמה זמן שאני חושד כי יש לי תסמונת תשישות כרונית איך אני מקבל סירוב להתייחסות מאין זו מצד הרופאים הצבאים המטפלים בי ומהמטולוגים אשר ראו אותי במהלך האישפוזים שלי.

האם אתם אנשים, אשר חולים במחלה זו חושבים כי לפי המידע שהצגתי פה חולה במחלה? במידה וכן לאיפה אוכל לפנות בכדי שהתייחסו אלי ברצינות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/12/2009

מיכאל שלום, חלק מהסיפטומים שאתה מתאר עשויים להתאים לתסמונת התשישות הכרונית, לרבות העייופת עצמה, כאבי המפרקים וכו. יחד עם זאת, אינני יכול לקבוע אם הגדלת בלוטות הלימפה שאתה מתאר היא בגדר התקין או שהיא עלולה להעיד על מחלה אחרת, כולל מחלות המטולוגיות אשר גורמות להגדלת בלוטות לימפה. עקרונית, המטולוג הוא זה שצריך להתייעץ איתו לגבי הגדלת בלוטות לימפה ולגבי הצורך בביצוע ביופסייה של בלוטה כזו. במקרים מסויימים ההמטולוגים נעזרים בבדיקות מפוי משוכללות כמו בדיקת PET-CT על מנת לאפיין את הבלוטות.
    אם אכן נשללו בצורה מלאה האבחנות ה"המטולוגיות" כדאי לבקש בדיקה של ראומטולוג בשאלה של תשישות כרונית/פיברומיאלגיה ולנסות לטפל בכיוון זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו