פסוריאטיק ארטריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאטיק ארטריטיס
    טל לוי
    18/12/2009

שלום שמי טל, בן 35 , חולה פסוריאזיס (קל) , כאשר לפני כחצי שנה התפרצה אצלי דלקת פרקים חריפה המלווה בנפיחות בברכיים בעיקר שהביאה לאשפוז בבית חולים רוטשילד ובטיפול סטרואידי כבד לכמה ימים שהקל משמעותית והוריד את הנפיחות.
    הטיפול בבית עם MTX והירידה בפרדניזון הביאו להחרפת המצב אפילו לגרוע יותר מהזמן בו אושפזתי,
    מפרקים נוספים החלו לכאוב כמו מפרקי כפות הידיים וכפות הרגליים.
    לאחרונה הוסיפה לי הראומטולוגית אץ הסלזופרין , אני לוקח אותו כחודש יחד עם ה MTX ולטעמי אין שינוי, הבעייה היא שעושה רושם שהמצב רק מחמיר עם הזמן , אותו זמן שאמור לפעול לטובתי בטיפול בתרופות מסוג זה.
    שאלתי היא מדוע לא מטפלים בתרופות הביולוגיות מיד עם ההחמרה , למה למשוך זמן והאם השהייה הזו לא יכולה לגרום לי נזק בלתי הפיך.
    התייעצתי עם מומחה בעל שם בתחום מבי"ח רוטשילד שטען שהטיפול שלי הוא טוב וצריך זמן.
    כרגע אני עושה את בדיקת תסמין השחפת , אשמח אם תביעו את דעתכם בעניין.
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאטיק ארטריטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/12/2009

טל שלום,
    הטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית מתחיל עם תרופות אנטי דלקתיות בעלות טווח פעולה ארוך כמו סלזופירין ומטוטרקסאט. בחלק גדול מהמקרים ניתן להשתלט על הדלקת עם טיפול זה ולמנוע נזקים. נכון שהטיפול בתרופות אלו לוקח זמן וצריך לחכות כ - 6 שבועות (לפעמים אף מעט יותר) עד להערכה לגבי יעילותן של התרופות. יחד עם זאת כיום עומדות לרשותנו התרופות הביולוגיות אשר יעילות מאד גם במקרים שאינם מגיבים כהלכה לטיפול בתרופות אלו. אם רופאיך הפנו אותך לעשות בדיקות לשחפת, אני מניח שהאפשרות של טיפול ביולוגי כבר עומדת על הפרק, כיוון שבדיקות אלו מתבצעות כהכנה לקראת הטיפול הביולוגי. הסיבה לכך היא שהטיפול הביולוגי מדכא חלקית את מערכת החיסון ואנשים אשר סבלו בעבר משחפת עלולים לסבול מהתפרצות מחודשת של המחלה כתוצאה מהטיפול הביולוגי.
    למרות שהמטרה בדלקות מפרקים כאלו היא לדכא את המחלה בהקדם האפשרי, דחיית הטיפול הביולוגי במספר שבועות אינה אמורה לגרום נזק בלתי הפיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו