הפסקת טיפול ברמיקייד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול ברמיקייד
    נועה
    20/12/2009

שלום,

אני סובלת בRH שאובחנה לפני כ-5 שנים, כאשר הייתי בת 21. אני מטופלת ברמיקייד בשילוב עם מטרוטקסט כבר יותר מ-3 שנים. (כעת במינון נמוך ובמרווח של 7-8 שבועות בין העירויים).
    הרמיקייד שיפר את מצבי משמעותית. היום אני לא סובלת מתסמיני המחלה כמעט בכלל ומרגישה טוב.
    אני רוצה להפסיק לקחת את התרופות בשלב מסוים ורציתי לדעת מתי ואיך ניתן (וכדאי) לעשות זאת .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול ברמיקייד

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/12/2009

נועה שלום,
    השאלה טובה מאד אך התשובה אינה כה ברורה. RA נחשבת לרוב למחלה כרונית אשר חייבים להמשיך ולטפל בה לאורך השנים על מנת למנוע ממנה להתלקח. לכן לא ברור מתי אם בכלל כדאי להפסיק טיפול מהסוג שאת מקבלת. אמנם יש דיווחים בספרות על מקירם בהם הוחל הטיפול בשלב מאד מוקדם וגרם לכאורה לריפוי מלא שאפשר הפסקה של הטיפול בהמשך. ההחלטה לגבי שינויים אלו צריכה להתקבל יחד עם הראומטולוג המכיר היטב את המקרה וצריך בכל מקרה לקחת בחשבון שקיימת אפשרות של התלקחות המחלה לאחר הפסקת הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול ברמיקייד (המשך)

נועה
    21/12/2009

תודה רבה על התשובה,
    האם ידוע דבר על יעילות השפעת התרופה במידה ומפסיקים שימוש והתסמינים חוזרים? (אני שואלת משום שנאמר לי באחת ההתייעצויות שרמיקייד ידועה כתרופה שאינה פועלת באותה יעילות לאחר הפסקה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/12/2009

אם התרופה הופסקה, בלי שהיתה ירידה ביעילותה, אין סיבה שלא תשוב לפעול לאחר חידושה, אם כי לעיתים ההתלקחות היא חריפה וקשה יותר להשתלט עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו