פסאודוארתרוזיס לעומת אוסטאוארתריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסאודוארתרוזיס לעומת אוסטאוארתריטיס
    יעל
    20/12/2009

שלום,

אשמח אם תוכלו להסביר לי בקצרה מה ההבדל בין פסאודוארתרוזיס לאוסטאוארתריטיס

(גילוי נאות - אני סטודנטית לרפואה, אבל לא מצאתי לזה תשובה טובה בספרים (פסאודוארתוריזס בכלל לא מופיע בהריסון), אני שואלת כי ראיתי בתיק של חולה, שמנהל המחלקה רשם שיש פסאודוארתרוזיס, למרות שלי זה היה נראה יותר כמו אוסטאוארתריטיס - התמונה הקלאסית עם מפרקי DIP בולטים. עיוותים נוספים היו גם בברכיים ובמרפקים)

באמת שאשמח לתשובה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/12/2009

יעל שלום,
    פסאודוארתרוזיס הוא מונח המציין היווצרות של מפרק מדומה. לרוב מדובר במצב בו עצם נשברה והתאחתה באופן בלתי תקין, עם היווצרות של רקמת חיבור בין חלקי העצם השבורה, כך שנוצר מבנה דמוי מפרק, עם יכולת תנועה מסויימת, במקום בו לא אמור להיות מפרק. המונח אינו מתאר מחלה סיסטמית, אלא תופעה ממוקמת בשלד. כמובן, אדם הסובל מאוסטאוארטריטיס עלול לסבול במקביל, וללא קשר לכך, מהיווצרות של פסאודוארתרוזיס, כתוצאה משבר.
    בהצלחה בהמשך הלימודים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - ורק כדי להיות בטוחה -

יעל
    20/12/2009

אז במקרה של החולה שלנו אני יכולה לומר שיש אוסטאוארתריטיס (ולא פסאודוארתרוזיס כמו שנרשם בתיק החולה), מ-3 נימוקים:
    1. שינויים מפרקיים ב-DIP כמעט בכל אצבעות הידיים (כלומר זה שינוי במקום של מפרק קיים ולא יצירת מפרק חדש)
    2. יש שינויים גם בברכיים ובמרפקים (משהו סיסטמי)
    3. לא סביר שאדם שבר את כל אצבעות הידיים בדיוק באותו מיקום

נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/12/2009

יעל שלום
    הממצאים שאת מתארת אכן מתאימים לאבחנה של אוסטאוארטריטיס. אם יש אין פסאודוארתרוזיס במיקום כלשהוא - אינני יודע. שוב, לא מדובר בשתי אבחנות מבדלות העומדות זו כנגד זו. מדובר מחד גיסא במחלה סיסטמית רב מערכתית ומאידך גיסא בממצא מקומי יוצא דופן שלרוב קשור לחבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עזרת לי :)

יעל
    20/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו