מלת עור ואנקילוזיס ספונדליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלת עור ואנקילוזיס ספונדליטיס
    אלי
    21/12/2009

שלום רב כבר כתבתי פה בעבר לגבי המחלה עכשיו רציתי לדעת משהו לפני כשנתיים איבחנו אצלי תמחלה התגייסתי לצבא משם התחלתי כמה ימים טירונות והיה לי קשה העבירו אותי להמתנה לפני כשבוע פרץ אצלי פריחה ברגל ובידיים לקחו ביופסיה והרופאה אמרה שיש איזה קשר בין המחלה לבין המחלת עור שנמצאה לא נמצא פסוריאזיס אלא סוג אחר של מחלת עור רציתי לדעת מזה אומר לגבי המחלה האם היא בהחמרה אני מטופל באתופן אשר לא מביא להטבה כלל רציתי לדעת מה ניתן לעשות בגילוי של מחלת העור ושוב באמת מזה אומר לגבי המחלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/12/2009

אלי שלום,
    אכן, מעורבות דלקתית האופיינית ל - Ankylosing Spondylitis יכולה להתלוות למחלות עור מסויימות כשהקלאסית שבהן היא פסוריאזיס. גם המחלה המכונה דלקת מפרקים ראקטיבית (Reactive arthritis) יכולה לגרום לתופעות עוריות בכפות הידיים והרגליים. חשוב לקבל אבחון מדוייק מרופא עור לגבי אופי הפריחה, מה שיעזור גם לאבחון של מחלת המפרקים. כך או כך, צריך לטפל בדלקת המפרקים וטיפול בתרופות ביולוגיות הוא אופציה שצריך לבחון אותה. טיפו לזה עשוי להועיל מאד גם למעורבות העורית של פסוריאזיס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטולוג

עינב
    23/12/2009

תודה על תשובתך.
    כל הזמן חששתי מהמחלה הנוראית הזו ואתמול גיליתי שכנאה יש לי אותה...
    אז אני מבינה שאני אצטרך לסבול כל החיים.
    קראתי שיש ניתוח בשוייץ ע"י פרופ' באואר שיכול להקל מאוד.
    האם אכן כך הדבר?
    רציתי לדעת אם אתה מכיר ראומטולוג טוב?
    האם ניתן להגיע אליך?
    אני בקופת חולים לאומית.

קראתי שיש מס' טיפולים לסימפתומים שמלווים אותי.

לגב:
    טיפול בשורש עצבי ע"י שדה חשמלי שמופעל בסמוך לשורש.
    השתלת אלקטרודה תת עורית
    מדבקות תדר
    טרהקו- מכשיר לייזר ביתי לשיכוך כאב

לראש:
    כל התרופות לשיכוך כאבים, נוגדי דכאון ואנטידלקתיות

בינתיים ניסיתי רק אלטרולט שממש לא עזר ורק גרם לי לעייפות שהגבירה לי את הכאב, דיקור וכירופרקטיקה שאולי עזר מעט.

רציתי לדעת מהו הטיפול הקונבנציונאלי והלא קונבנציונאלי המומלץ.
    יש מישהו שהבריא מהמחלה?
    מה ההבדל בין כאב ראש לוחץ)tenssion headache) לפיברו'? יכול להיות שיש לי כאב ראש לוחץ ומאחר שכל השרירים שבאיזור הראש "כרסו" הדבר גרר "כריסה" של שאר השרירים (צוואר ואח"כ גב)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו