מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וסקוליטיס ורנוגולי22/12/2009
אני בת 34 גרוזינית מזה 12 שנים אני סובלת מכאבי רגליים מחרידים המלווים בהרגשה של שריפה ברגליים מדי פעם הופעת כיבים בשוקיים .
תפרחת עורית המאפיינת וסקוליטיס על כל הגוף וכמו כן תופעת רנו בכפות 4 הגפיים.המאופיינת באצבעות בכפות הידיים בעלות גוון כחול וקפואות למגע. כפות רגליים קפואות תמידית.
מזה 3.5 שנים תופעת ל"ד גבוה תמידי שבעקבותו אני מטופלת קבוע בכדורים.טריטס,דיאותאזיד
בשנתיים האחרונות אשפוז לסירוגין כל 6 חודשים לצורך עירוי סולומודרול ואילומדין.
נוטלת תרופות קבוע { אימוראן,פרדינזון,לוסק} - מזה 3 חודשים HB 9.8 .
עייפות תמידות תחושה של קרח פתאומית קיפאון ברגליים ממפרק הירך ומטה.
כאבים בזרועות הידיים
מזה 6 חודשים תופעה של כפות רגליים נפוחות + נפיחות בורידים בכפות הרגליים המלווה בכאבים.
אשפוז אחרון 06/12/09 במסגרתו קיבלתי עירוי אילומדין + סולומודרול.
סובלת בנוסף מכאבי ראש עם החמרה מדיי פעם מזה 9 חודשים כאבים שבאים והולכים בעקבותם עברתי בירור של MRI
חשוב לציין שתמיד יש לי הרגשה של חום גם כשקפוא בחוץ ידיים ורגליים קפואות אבל אני לא יכולה לנשום.
אודה על עצתך בנוגע למקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/12/2009גולי שלום,
כיוון שאת מקבלת טיפול אנטי דלקתי "מכובד" אני משער שערכו לך בירורים מקיפים. יחד עם זאת לצורך קבלת אבחנה מדוייקת צריך לאסוף מספר סוגים של מידע. יש לדעת מה היתה התשובה המדוייקת של הביופסיה אשר הדגימה ווסקוליטיס. האם היתה עדות קלינית למעורבות של איברים נוספים על ידי ווסקולויטיס כמו למשל פגיעה כלייתית. יש לבצע בדיקות דם לרבות רמת משלים (C3, C4) c-ANCA p-ANCA לבדוק סרולוגיה להפטיטיס B ו - C, לבדוק רמת קריאוגלובולינים , RF, שקיעת דם, CRP . עקב תופעת רינו יש לבדוק גם ANA, anti centromer, anti Scl - 70, anti RNP וכמו כן נוגדנים מסוג anti cardiolipin ו - Lupus anticoagulant.
חשוב באמת לראות את בדיקת ה - MRI וזהות סימנים של פגיעה ברקמת מערכת העצבים אם קיימת פגיעה כזו.
אין ספק שמצבך מחייב מעקב ראומטולוגי רציף והדוק, רצוי במסגרת של מכון ראומטולוגי גדול בבית חולים מרכזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)