האם אני סובלת מפיברומיאלגיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני סובלת מפיברומיאלגיה?
    עינב
    22/12/2009

לפני כ- 3 שנים חשתי כאב משתק בראש בעיקר בחלק האחורי של הראש (במהלך תקופת מבחנים מלחיצה)
    עברתי סדרת בדיקות כמו CT ראש, מיפוי עצמות, רנטגן לצוואר ובדיקות דם. כל הבדיקות יצאו תקינות.
    כיום הכאב ראש נרגע בקצת אך עם הזמן הכאבים מתפשטים ואני חשה כאבים המלווים בנוקשות גם בצוואר, בשכמות ולאורך עמוד השדרה בנוסף לעיתים אני מרגישה חולשה קלה בשרירי הרגלים, סחרחורות, רעד, נימול באיזור המצח וחוסר ריכוז.

הכאבים לא מפסיקים לרגע (לעיתים הם חזקים ולעיתים המומים אך תמיד יש הרגשה של אי נוחות בייחוד בחלק האחורי של הראש)

הרבה מהסממנים מתאימים לפיברומיאלגיה, אך לפי הבנתי הרבה שהסובלים מפיברו' חשים בנוסף גם תשישות, עייפות ומעי רגיז.
    ברצוני לדעת אם יתכן כי יש לי פיברו' למרות שאין לי תסמינים נוספים אלו?

למי אוכל לפנות? האם בדיקת MRI יכולה לאשש את המחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עינב - בהחלט יתכן שאת סובלת מדאבת

ירון
    22/12/2009

עינב - בהחלט יתכן שאת סובלת מדאבת (פיברומיאלגיה), למרות שאין לך חלק מהסימפטומים השכיחים בקרב ציבור החוים בתסמונת.
    אני גבר (נדיר בקרב ציבור החולות) שלוקה כמעט בכל הסימפטומים האפשרים של דאבת.
    איפה את גרה ואיזו קופת חולים את שייכת (כך אוכל לנסות להכווין אותך לרופא מומחה באיזור מגורייך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו

עינב
    22/12/2009

אני גרה בראש העין, קופת חולים לאומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי רוצה לקבל חוות דעת מיקצועי

עינב
    22/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/12/2009

עינב שלום,
    התסמינים של כאב כרוני באיזורים רבים בהחלט עשויים להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה ואין הכרח לזהות גם תסמינים של מעי רגיש או תשישות (שאמנם אופייניים אך אינם קיימים אצל כל החולים). כדאי ראשית כל להתחיל עם פעילות וגפנית סדירה והדרגתית וכמו כן להתייעץ עם ראומטולוגי אשר יבדוק אותך, יוודא שאין סיבה "ראומטולוגית" אחרת לכאבים ויציע לך טיפול נוסף אם אכן מדובר בפיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטולוג

עינב
    23/12/2009

תודה על תשובתך.
    כל הזמן חששתי מהמחלה הנוראית הזו ואתמול גיליתי שכנאה יש לי אותה...
    אז אני מבינה שאני אצטרך לסבול כל החיים.
    קראתי שיש ניתוח בשוייץ ע"י פרופ' באואר שיכול להקל מאוד.
    האם אכן כך הדבר?
    רציתי לדעת אם אתה מכיר ראומטולוג טוב?
    האם ניתן להגיע אליך?
    אני בקופת חולים לאומית.

קראתי שיש מס' טיפולים לסימפתומים שמלווים אותי.

לגב:
    טיפול בשורש עצבי ע"י שדה חשמלי שמופעל בסמוך לשורש.
    השתלת אלקטרודה תת עורית
    מדבקות תדר
    טרהקו- מכשיר לייזר ביתי לשיכוך כאב

לראש:
    כל התרופות לשיכוך כאבים, נוגדי דכאון ואנטידלקתיות

בינתיים ניסיתי רק אלטרולט שממש לא עזר ורק גרם לי לעייפות שהגבירה לי את הכאב, דיקור וכירופרקטיקה שאולי עזר מעט.

רציתי לדעת מהו הטיפול הקונבנציונאלי והלא קונבנציונאלי המומלץ.
    יש מישהו שהבריא מהמחלה?
    מה ההבדל בין כאב ראש לוחץ)tenssion headache) לפיברו'? יכול להיות שיש לי כאב ראש לוחץ ומאחר שכל השרירים שבאיזור הראש "כרסו" הדבר גרר "כריסה" של שאר השרירים (צוואר ואח"כ גב)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

עינב שלום,
    כפי שכבר ציינתי מספר פעמים בפורום הזה, הניתוח עליו מדובר אינו מבוסס על מחקר מדעי כולשהוא, אינו מקובל בעולם ואינו מומלץ.
    בהחלט כדאי להפגש עם ראומטולוג במסגרת הקופה או בכל מסגרת אחרת ולנסות את הטיפול הקונבנציונאלי בפבירמילאגיה המבוסס על שילוב של פעילות גופנית, הידרותרפיה וטיפול תרופתי לרבות תרופות כמו ליריקה וסימבלטה. טיפול משלים כמו דיקור עשוי להועיל בחלק מהמקרים. כדאי לציין שיש חולים אשר מצבם משתפר מאד בעקבות הטיפול, גם אם אינם מבריאים לגמרי, ולא צריך לוותר על התועלת שבטיפול . כאבי ראש הם בעיה שכיחה בפיברומיאלגיה, אך לא קיים מושג כמו קריסת שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו