סטרואידים לפיברומיאלגיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרואידים לפיברומיאלגיה?
    עינב
    25/12/2009

ירציתי לדעת אם תוספת של ויטמין B12 יכול לעזור בפיברומיאלגיה?
    והאם רצוי לקחת סטרואידים?
    רופא המשפחה שלי נתן לי מרשם של סטרואידים 10mg בטענה שזה עזר להרבה חולים.
    אני בת 27 (משקל- 48) גובה -1.60.
    אני כבר לא יכולה לסבול את הכאבים האלו, כל הגוף שלי כבר רועד מכאבים, אך איני סובלת מעייפות.
    רציתי לדעת מה הקשר בין מחלת הנשיקה לפיברומיאלגיה?
    בנוסף רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי להפחית את הכאב לרמה נסבלת לפחות.

אני מאוד פוחדת ללכת לראומטולוג, אך כל הסממנים מצביעים שאכן יש לי פיברו'.
    האם בכל זאת יש צורך לווודא שזה פיברו ע"מ לקבל טיפול נכון...עפ"י הבנתי ורופאים נוספים ההבחנה לא תעזור לי הרבה מכיוון שאין הרבה מה לעשות.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים לפיברומיאלגיה?

הוספת תגובה

• לגבי סטרואידים

עומר
    25/12/2009

נדמה לי שמרבית הרופאים טוענים שסטרואידים לא מועילים בפיברומיאלגיה. עם זאת:
    1) יש תיאוריה שאומרת שהם כן מועילים. לפי התיאוריה הזו, לפחות חלק מהבעיה בפיברומיאלגיה נגרמת בגלל תת-פעילות של בלוטת יותרת הכלייה. עד כמה שאני מבין, הטענה היא בין היתר שגם אם רמות הקורטיזול בדם תקינות, זה לא אומר כלום ונדמה לי שנטען שרק בדיקת רוק יכולה לגלות האם רות הקורטיזול תקינות או לא (אחת הטענות ששמעתי בנושא היא שזה בגלל שבדם יש הורמונים פעילים ולא פעילים, ואילו ברוק רק הורמונים פעילים). לפחות בחלק מהמקרים הטיפול משולב גם עם טיפול לבלוטת התריס בתרופה שנקראת ציטומל (ולא קיימת בארץ), כאשר גם שם יש תיאוריה שקיימת תת-פעילות של בלוטת התריס על אף בדיקות הדם התקינות (לא יודע מה קורה לגבי בדיקות רוק בנושא זה). קראתי עד היום משלושה גולשים בפורומים של פיברומיאלגיה באינטרנט שמצבן השתפר בצורה מאוד משמעותית עקב טיפול בקורטיזול או בקורטיזול+ציטומל. אני צריך לציין שאני לא מכיר את שני הגולשים האלה אישית ואינני יודע אם המניעים שלהם טהורים או לא.
    2) אני אישית, חולה בפיברומיאלגיה וגם בקרוהן. לא חולה בדלקת פרקים או משהו כזה. לפני כשנתיים, כשחוויתי כאבים חזקים (שמאוחר יותר הסתבר לי שהם היו כנראה מהפיברומיאלגיה) טופלתי במשך כחודשיים וחצי בסטרואידים (פרדניזון) במינון שהחל ב-40 מ"ג והלך והצטמצם עם הזמן עד להפסקת השימוש. אני זוכר את התקופה הזאת כתקופה טובה מאוד באופן יחסי, בה הכאב פחת משמעותית. עם זאת, זכור לי שכשהמינון ירד ל-20 מ"ג ומטה ההרגשה הבריאותית היתה פחות טובה - לא זוכר אם זה רק בגלל התדרדרות מבחינת היציאות או גם בגלל הכאבים, שהם מהפיברומיאלגיה.

באופן אישי, הייתי מאוד שמח אם היו עושים מחקר איכותי שלא ממומן על-ידי גורמים בעלי אינטרס להשפיע עליו לכאן או לכאן - אשר יבדוק האם הדברים הנ"ל יכולים לעזור לחולי פיברומיאלגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

עינב שלום,
    אז ככה:
    אין שום עדות לכך שויטמין B12 מועיל לפיברומיאלגיה. יש להשתמש בויטמין זה רק אצל אנשים שהוכח אצלם חוסר בוטימין.
    אין שום סיבה לתת סטרואידים כטיפול בפבירומיאלגיה, שאיננה מחלה דלקתית ואינה מגיבה לטיפול זה. טיפול בסטרואידים בא בחשבון רק אם חושדים שמדובר במחלה אחרת, כמו דלקת מפרקים.
    מחלת הנשיקה היא אחת המחלות הויראליות אשר עלולה לשמש כטריגר להתפרצותה של תסמונת הפיברומיאלגיה, על פי מחקרים שונים. במקרים אחרים פיברומיאלגיה מתעוררת כתוצאה מחבלות, שינויים הורמונאליים, מתח נפשי ועוד.
    אני ממש לא מסכים עם הקביעה שאין מה לעשות. לאחר אבחון מדויק ושלילת אבחנות אחרות, הטיפול בפיברומיאלגיה, בשילוב של טיפול תרופתי וטיפולים אחרים, יכול להביא לשיפור משמעותי במצב. לכן בהחלט הייתי ממליץ לפנות לראומטולוג וטפל בבעיה בצורה הטובה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו