מבקשת הסבר יותר ברור.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת הסבר יותר ברור.
    רויטל יונה
    26/12/2009

שלום. בהריון האחרו טופלתי בהריון בסיכון גבוה בעקבות גילוי LAC+ (שאין לי מושג מה זה) באחת הבדיקות הרופא אמר "סימפטום של מחלת הזאבת" ובזה נסגר העניין. במהלך ההריון טופלתי בקלקסן 40 מ"ג ואספירין עד שישה שבועות לאחר הלידה וזהו אף אחד לא אמר שאני זקוקה להמשך מעקב עד לפני כשבועיים שביקשתי לערוך בדיקות דם וכמובן שהסבתי את תשומת ליבו של הרופא לגבי ה-LAC+ אז עשיתי בדיקות דם וכשהגיעו תוצאות הרופא אמר שאני צריכה טיפול במחלקה ראמטולוגיה ורשם בהפנייה רק 4 סעיפים שהם:
    1) ESR-12
    2) ANTICARDIOLIPIN IGM-8
    3) A.B2 GLYCOPROTEIN IGM-7
    4) ENA-NEGATIVE
    אלו הם תוצאות המעבדה שהרופא רשם עכשיו ההסבר לא ברור כל כך כי רופא הנשים שלי פשוט אמר "יש לך לופוס וזה לא דבר שחולף לאחר הלידה" מה אומרים כל התוצאות האלו ???
    מהו התהליך שאני אמורה לעבור כרגע ???
    חוסר הוודאות וההמתנה מטריפים וכמובן שגם מפחידים אותי בכל מיני כתבות שניסיתי להבין את משמעות הדבר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת הסבר יותר ברור.

הוספת תגובה

• רויטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    27/12/2009

LAC חיובי מופיע בחולים עם תסמונת נוגדי פוספוליפידים. המאפיינים הם הפלות חוזרות, אירועים חוזרים של קרישי דם בעורקים או וורידים. כ-40% מחולים עם התסמונת גם סובלים מלופוס. בלופוס יש תסמינים אחרים, ביניהם תפרחת בעור, דקת במיפרקים, מעורבות הכליות ומוח ואחרים. בלופוס מצפים לראות ANA מוגבר מעל 1:80, ואם כן נוגדנים נוספים, השכיח ביניהם נוגדנים ל-DNA.
    כל חולות לופוס-תסמונת נוגדי פוספוליפידים בהריון צריכות להיות במעקב מרפאת הריון לסיכון גבוה.
    כדאי שתפני לראומטולוג מומחה לבירור נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו