בעיה חמורה???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חמורה???
    צליל
    31/12/2009

אני בחורה בת 34 ולפני 3 שנים הייתי אצל ראומטולוג בגלל כאבים בכל הגוף. עשיתי בדיקות דם ומיפוי עצמות שיצאו אז תקינות ונאמר לי שיש לי פיברומיאלגיה.
    בחודש האחרון אני מרגישה כאבים חזקים מהכתפיים ועד לידיים במיוחד בזמן שכיבה בלילה ומנוחה וכאבי שכמות וגב עליון. לפני שבוע היה לי מקרה של קפיצות לא רצוניות (הזזת האצבע לכיוון למטה) של האצבע המורה בצד ימין שלא ניפסקו במהלך 3 ימים. לאחר מכן היו לי כאבים חזקים באותה היד וחולשה.
    אני מרגישה מעט ירידה במהירות שבה אני מבצעת פעולות באותו היד (יכול להיות שזה גם נובע מהכאבים) וייתכן שיש רעד קליל ביותר.
    בדיקת ויטמין די יצאה 15 ומאז שאני לוקחת 10 טיפות ויטמין - הכאבים נחלשו אולם עדיין קיימים, וגם החולשה עדיין קיימת.
    אני מאוד מפחדת ממחלות ניוון שרירים ופרקים והייתי רוצה לדעת אם בדיקות הדם המקיפות שעשיתי לפני 3 שנים שוללות מחלות אלו לכל החיים או רק לאותו הזמן בו ביצעתי אותם?
    האם הקפיצות הללו יכולות לקרות עקב מצב נפשי? האם זה קשור למערכת העצבים,הפרקים או השרירים? אילו בדיקות עליי לעשות כדי לשלול מחלות מסוכנות ?
    אודה על התייחסותך ותשובתך כי אני מאוד מודאגת !!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה???

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/01/2010

צליל שלום,
    הקליניקה של כאבים מפושטים בנוכחות בדיקות תקינות אכן מתאים לפיברומיאלגיה. עם זאת פיברומילאגיה אינה גורמת בד"כ לתנועות בלתי רצוניות או לחולשת שרירים (אלא לכאבים) ויתכן שכדאי להתייעץ עם נוירולוג לגבי תלונות אלו. מצב של חרדה עשוי להסביר חלק מהתלונות אבל בכל אופן כדאי להיבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו